10 Sep. 2017 13:54

Medicul Dumitru Orășeanu a murit. Fostul preşedinte al Societăţii de Pneumologie Pediatrică s-a stins după o lungă suferință

Distribuie

E doliu în lumea medicală, după ce Dumitru Orășeanu a murit. Medicul pediatru de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București s-a stins din viață, la vârsta de 71 de ani, după o lungă suferință.

Vestea morții lui Dumitru Orășeanu a șocat lumea medicală. Medicul, care și-a dedicat viața îngrijirii copiilor, s-a stins din viață, sâmbătă, a confirmat profesor doctor Mihaela Bălgrădean, de la Spitalul ”Marie Curie”, notează Agerpres.ro.

Dumitru Orăşeanu s-a născut la 8 iunie 1946. După absolvirea Liceului Mihai Eminescu din Bucureşti, în anul 1964, urmează cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, pe care le absolvă în anul 1971, conform CV-ului postat pe site-ul oficial al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

În 1992, medicul Dumitru Orăşeanu obţine competenţa în pneumologie pediatrică la UMF Bucureşti. În acelaşi an, susţine doctoratul în medicină, pe tema „Boli respiratorii cronice la copii”, la UMF „Carol Davila”. Un an mai târziu, urmează un curs de specializare în electrocardiografie şi un curs de genetică medicală, cu competenţe în pneumologie, toxicologie, şi ecografie generală, la UMF Bucureşti, conform sursei citate.

În perioada 1993-1994, participă la un schimb de experință în domeniul Pediatriei Generale, la Spitalul de Pediatrie Salt Lake City din Statele Unite.

După ce a absolvit cursurile universitare, Dumitru Orăşeanu a fost, pe rând, medic intern (1971-1973), medic rezident (1973-1976), medic specialist pediatru (1976-1992), apoi medic primar pediatru, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”/UMF “Carol Davila”. A urmat şi o carieră în domeniul universitar, fiind conferenţiar universitar (1992-2005) şi profesor universitar (din 2005). De asemenea, a fost Şeful Secţiei Pediatrie III la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” (1995-2014).

Medicul Dumitru Orăşeanu a fost membru în numeroase foruri de specialitate, printre care al Societăţii Române de Pediatrie şi al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie, membru fondator al Societăţii Române de Cardiologie Pediatrică şi al Societăţii Române de Pneumologie Pediatrică, preşedinte al Societăţii de Pneumologie Pediatrică (2010-2014).

sursă foto: ampress.ro


Citește și HOROSCOPUL ȘCOLAR. Află cum te vei descurca la cursuri, ce calificative vei obține și cum te vei înțelege cu profesorii


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, joi, 21 iunie 2018. Fecioarele fac gesturi frumoase față de prieteni
Loading...
Comentarii