Ministrul Justiţiei din Madagascar a anunţat că Radu Mazăre va fi predat autorităţilor din România. De asemenea, pentru că mandatul său de arestare expira astăzi, autorităţile de la Antananarivo au decis menţinerea lui în centrul de detenţie până la extrădare.

Publicația din Madagascar mai scrie, citând surse din Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați, că Mazăre ar fi depus cerere pentru azil în Madagascar, iar Înalta Curte de Justiție din țara africană ar urma să examineze cererea sa tocmai în 21 ianuarie 2020. ”Între timp, nu îl putem forța să părăsească țara în care a cerut azil”, a declarat sub anonimat sursa citată.

Ana Birchall, ministrul interimar al Justiției, a anunțat luni că dosarul complet, de 600 de pagini, care cuprinde și cererea de extrădare a lui Radu Mazăre a fost trimis autorităților din Madagascar prin curier.

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar pe 8 mai, acolo unde a fugit pe 30 decembrie 2017.

Pentru ca Radu Mazăre să fie extrădat, statul român, prin Ministerul Justiției, trebuie să facă o cerere de extrădare către autoritățile din Madagascar, țara în care se află fostul edil care a fost dat în urmărire generală. Ulterior, Radu Mazăre va fi prezentat în fața unui judecător care va analiza legalitatea și documentele trimite de statul român. Instanța va decide ce se va întâmpla cu Mazăre până la judecarea cererii de extrădare.

În aceeași zi în care Radu Mazăre a fost prins și arestat, Ana Birchall a anunțat că Ministerul Justiției va demara procedurile de extrădare după ce primeşte de la Curtea de Apel Bucureşti o decizie că sunt îndeplinite condiţiile pentru extrădare.


Citește și: ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 | Barometrul Academiei Române: Peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot


 

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste
GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine