Mergi direct la conținut »
Ministrul Agriculturii, după fenomenele meteo extreme de luni: ”Situaţia nu este atât de dramatică”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ministrul Agriculturii, după fenomenele meteo extreme de luni: ”Situaţia nu este atât de dramatică”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, marți seara, că suprafaţa agricolă afectată de fenomenele meteo extreme este undeva sub 7.000 de hectare la nivelul ţării și că situaţia nu este atât de dramatică.

„Am făcut inventarul suprafeţelor. Situaţia nu este atât de dramatică ca suprafaţa şi asta ne bucură. Sigur ne întristează pentru fermierii care au fost atinşi. La nivelul ţării suprafaţa este undeva sub 7.000 de hectare. Facem această evaluare la faţa locului, vedem gradul de afectare, de calamitate, apoi luăm deciziile tehnice la faţa locului. Începem să reînsămânţăm în culturile înfiinţate în această primăvară şi este timp pentru a fi reînsămânţate şi a se relua cultura respectivă pe suprafeţele afectate. Sunt probleme la grâu, unde gradul de afectare până la această data ne indică faptul că nu există o pierdere totală, ceea ce înseamnă păstrarea culturii de grâu până la recoltare în aşa fel încât prin producţia pe care o obţin de pe aceste suprafeţe să reducă paguba pe care o au”, a spus Petre Daea, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, la Digi24, că autoritățile evaluează  pagubele provocate de tornada formată marți după-amiază în județul Călărași.

â De asemenea, ministrul Muncii a precizat că acoperişurile a 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost afectate de tornadă în proporţii de 30% până la 100%, doar două gospodării având asigurare valabilă.


Citește și: Eroarea de pilotaj, cea mai probabilă cauză a tragediei aviatice din Moscova


 

Close
Închide
  Close