De Cătălin Tolontan, Cristian Otopeanu,

Spitalele din România trăiesc în acest moment pe stocurile pe care și le-au făcut înainte de criză. Primele transporturi vor veni, susțin surse din piața de farmaceutice, abia la începutul lunii aprilie, din Germania.

„Statul va lua Hexi şi o vom reporni. Vom starta producția sub controlul statului, produce noi dezinfectanții, sub controlul oamenilor de calitate. Nu îşi va mai bate nimeni joc așa cum s-a întâmplat, să dilueze”, a declarat pentru Libertatea un înalt oficial din Ministerul Economiei.


Știrea redeschiderii a fost furnizată de Europa FM.

G 4 Media a dezvăluit că firma și-a cerut insolvența.

Informaţia a fost confirmată oficial de către Florin Cîțu pentru Libertatea. 

Da, este adevărat, este corecta informația. Vom anunța zilele viitoare. Ministerul economiei are toate detaliile, fabrica Hexi Pharma de biocide o sa fie repornită.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu:

E nevoie de rechiziționare pentru că fabrica era sub sechestru, parte în procesul care nu s-a încheiat încă. Fabrica în sine și utilajele erau bune. Rețetele de producție erau însă alcătuite ca să se falsifice produsele în numele profitului, așa cum au constatat și procurorii și judecătorii.

Ineficiența dezinfectanților diluați ai Hexi Pharma este dincolo de orice dubiu și a fost dovedită de analizele a patru laboratoare, dintre care unele acreditate internațional. Toate analizele care arată neconformitățile sunt la dosarul penal, în urma căruia doi șefi ai fabricii au și fost condamnați la închisoare cu excutare în primă instanță.

Statul se va angaja să producă acum dezinfectanți conformi, ”rămâne de văzut cât de repede se va putea relua producția”, după cum a declarat pentru Libertatea un fost angajat al Hexi Pharma.

Citeşte şi:

În criză de dezinfectanți, autoritățile au încercat să ia stocurile de materii prime ale Hexi Pharma, nu produsele diluate aruncate deja, ”dar au expirat din decembrie 2017”

Solidaritate românească: ONG-urile aduc măști și mănuși din Taiwan pentru că statul nu o poate face din cauza opoziției politice a Chinei

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres