Mergi direct la conținut »
Moise Guran îi dă replica lui Stelian Tănase: ”Nu plec din presă pentru bani, câștig mai mult decât îi trebuie unui jurnalist”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Moise Guran îi dă replica lui Stelian Tănase: ”Nu plec din presă pentru bani, câștig mai mult decât îi trebuie unui jurnalist”

Moise Guran a afirmat, în emisiunea ”Adriana Nedelea LA FIX”, că nu a intrat în politică pentru bani deoarece veniturile sale ca jurnalist îi erau mai mult decât suficiente pentru nevoile sale. El îi răspunde astfel lui Stelian Tănase, fostul șef al TVR, care a afirmat că înscrierea lui Guran în USR, alături de intrarea în politică a altor ziariști, este un semn că presa nu mai aduce suficiente venituri.

De Adrian Ilie,

Moise Guran, care a lucrat împreună cu Stelian Tănase atunci când acesta din urmă era președinte-director general al TVR, a afirmat că veniturile sale sunt publice și arată că are bani suficienți obținuți din presă.

Pe ultimul an, veniturile mele vor fi depășit 100.000 de euro – încă nu am luat dividendele – iar câștigurile mele din presă au ajuns și la 200.000 de euro pe an și în mod conștient mi le-am înjumătățit când am plecat din televiziune pentru că m-am antrenat să trăiesc cu nevoi puține. Nu plec din presă pentru bani, nivelul meu de câștig era mai mult decât îi trebuie unui jurnalist.

Moise Guran:

Guran crede aprecierile lui Stelian Tănase arată că acesta nu l-a cunoscut sufiecient de bine în perioada când au fost lucrat împreună.

În ce privește problemele pe care fostul jurnalist le-ar putea avea cu disciplina de partid, pe care tot Tănase le-a evocat, Guran a admis deschis că nu crede în acest concept.

”Eu nu cred în disciplina de partid și cultul ei. Partidul este un instrument de a realiza ceva pentru țara ta. Cât despre disciplină, eu cred mai degrabă într-o strategie și o planificare a lucrurilor de care trebuie să vorbim la timpul potrivit. Cred că USR-PLUS are nevoie de o astfel de strategie, fără a o numi însă disciplină de partid”, a conchis Moise Guran.

Close
Închide
  Close