Le-am şters lacrimile de pe obraji şi le-am dat o speranţă. E vorba de oameni necăjiţi, greu încercaţi de soartă, ca familia Amandei Ciobanu, fetiţa din Galaţi care a supravieţuit după ce acoperişul unui bloc s-a prăbuşit peste ea, cei şapte fraţi Budău din Vaslui, rămaşi orfani după moartea mamei, familia gălăţeană Avram, căreia i-a ars casa la sfârşitul anului trecut, sucevenii din Nisipitu, afectaţi de inundaţii în vara trecută, ori ieşeanca Rodica Vasiliu, care era săşi piardă locuinţa din cauza unei datorii infime la o companie de telefoane. Nici unul dintre ei nu a uitat că i-am sărit în ajutor şi săptămâna aceasta, când Libertatea a aniversat 6.000 de numere, felicitările de la ei au curs, telefonic, în redacţie. Vă amintim, azi, câteva cazuri tulburătoare care ne-au făcut să ne mobilizăm şi să pornim campanii menite să le schimbe în bine viaţa.

GALAȚI

Tatăl Amandei, fetiţa lovită de un acoperiş: «Ne-aţi fost alături mereu»3887-120754-11.jpg

Robert Ciobanu, tatăl Amandei, fetiţa de 8 ani din Galaţi care acum doi ani a fost în pericol să moară, după ce acoperişul smuls de vânt al unui bloc s-a prăbuşit peste ea, îi e recunoscător ziarului nostru.

În ciuda accidentului deosebit de grav, copila, acum în vârstă de 10 ani, a supravieţuit miraculos, deşi a intrat de două ori în comă şi a suferit mai multe operaţii la cap. “Libertatea, mulţumesc! Ne-aţi fost alături în fiecare clipă grea prin care a trecut Amanda. Ne-aţi ajutat mult cu spitalizarea. Datorită vouă am trecut mai uşor peste greutăţi. Vă dorim să rămâneţi mereu numărul 1”, ne-a urat tatăl Amandei.

VASLUI
Şapte orfani au primit de la cititori.
Bani să-şi cumpere o căsuţă

Şapte copii orfani din comuna vasluiană Dragomireşti, satul Tuleşti, îşi vor cumpăra o casă nouă. După ce cazul lor a apărut în Libertatea, zeci de oameni din toate colţurile ţării le-au sărit în ajutor.

3887-120755-22.jpg

De anul trecut, de când le-a murit mama, răpusă de o boală cruntă, Gheorghe Budău (20 de ani), Anca (18 ani), Nicu (17 ani), Vasile (16 ani), Ştefan (12 ani), Ionuţ (10 ani) şi Mihaela (7 ani) au rămas singuri pe lume. Povestea lor a impresionat mulţi cititori şi, la bordeiul lor dărăpănat, au sosit mai multe maşini cu ajutoare. Mai mult, un om de afaceri le-a donat bani pentru a cumpăra o casă nouă. “Nu ne vine să credem. E o minune. Ne vom muta în casa nouă, unde e curent electric! Mulţumim ziarului Libertatea şi tuturor celor care ne-au ajutat. Eu şi ceilalţi şase fraţi ai mei vă felicităm pentru cele 6.000 de numere la care aţi ajuns ”, a spus Gheorghe, devenit acum capul familiei.

GALAȚI
Micuţei care s-a salvat din incendiu, i-am găsit o locuinţă3887-120756-33.jpg

Cei trei membri ai familiei Avram, bunica – Săndiţa, mama – Amalia şi fetiţa – Cristina Alexandra, au mulţumit din tot sufletul cotidianului Libertatea, din pragul unui modul, noua lor locuinţă.

Ziarul nostru a mobilizat comunitatea locală, în prag de iarnă, pentru a le găsi un adăpost, după ce familia Avram şi-a pierdut locuinţa într-un incendiu devastator, izbucnit în decembrie 2008. Atunci, micuţa Cristina, de numai 4 ani, a reuşit să iasă singură din casa în flăcări. “Îţi mulţumesc, Libertatea, pentru că mi-ai ajutat familia şi că ai grijă de mine. La cât mai multe numere!”, a ţinut să ne spună micuţa “eroină”, din comuna gălăţeană Tudor Vladimirescu. Cu banii de la cititori, familia Avram va începe în curând să ridice un corp de casă.

3887-120757-44.jpgIAŞI
Datoriile unei ieşence au fost achitate.
I-am salvat apartamentul

Pe 25 octombrie 2008, Libertatea anunţa că s-a făcut dreptate în cazul Rodicăi Vasiliu.

“Vă mulţumesc mult că mi-aţi salvat casa şi viaţa! Nu v-am uitat, aşa că vă felicit şi eu cu ocazia celor 6.000 de numere”, ne-a spus, plângând, Rodica Vasiliu din Iaşi. Apartamentul ei urma să fie vândut de o companie de telefoane pentru o datorie de 780 de lei. În 2002, femeia a vrut să ajute o cunoştinţă şi a făcut un abonament de telefon pe numele ei, însă a fost dată în judecată pentru neplată. În urma articolelor noastre, compania de telefoane a acceptat ca ieşeanca să îşi plătească datoria în rate. Mai mult, avocatul Iulian Urban a decis să-i achite în totalitate sumele restante.

3887-120758-55.jpgSUCEAVA
Reporterii noştri au împărţit alimente
Ajutoare pentru sinistraţi

Pe 3 august 2008, scriam despre acţiunea de ajutorare a sătenilor din Nisipitu.

În august 2008, reporterii Libertăţii Cristina Ersen, Stelian Drăghici şi Claudiu Pacearcă au străbătut pe jos, pe un teren accidentat, circa 26 de kilometri pentru a ajunge în satul sucevean Nisipitu, lovit de inundaţii. Reporterii noştri au dus în satul izolat diverse ajutoare, în valoare de 6.000 de lei, puse la dispoziţie de Carrefour şi Fan Courier. Mulţi dintre sinistraţii de atunci ne-au sunat să ne felicite şi să ne ureze să rămânem cei mai buni.

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO
GSP.RO

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO