VIDEO EXCLUSIV/ Kitch-ul românesc la nivel de… artă! Peștele de sticlă și carpeta cu răpirea din Serai se vând scump ca exponate

05 mai 2017 16:05

Mileuri, „Răpirea din Serai”, bibelouri, pește de sticlă. Toate pot fi admirate de bucureșteni la Muzeul Kitsch-ului care și-a deschis porțile vineri, 5 mai. 

Muzeul Kitsch-ului din București se află la al doilea etaj al imobilului din Strada Covaci nr. 6. Este locul unde bucureștenii pot admira exponate care compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului românesc: peștele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunistă sau de carpete cu Răpirea din serai. În total, peste 200 de exponate, împărțite în 7 categorii: Dracula, religie, comunism, design interior, gypsy, modern și make your own kitsch.

Foto: Vlad Chirea

Toate exponatele fac parte din colecția proprietarului Muzeului Kitsch-ului, Cristian Lica, pe care le-a adunat de-a lungul timpului cu ajutorul consignațiilor, târgurilor de profil și altor colecționari și îmbogățită recent cu numeroase artefacte. Amenajarea muzeului l-a costat pe proprietar 15.000 de euro.

Cine vrea să viziteze Muzeului Kitsch-ului din București trebuie să scoată din buzunar 30 de lei, contravaloarea unui bilet.

Galeria Muzeului Kitsch-ului este deschisă oricărui artist român care vrea să își expună obiectele în galeria de Kitsch Art. Singura condiție, așa cum spune proprietarul: „lucrările să fie kitschoase!”.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro