MENIU CAUTĂ
05 Mai. 2017 16:05

VIDEO EXCLUSIV/ Kitch-ul românesc la nivel de… artă! Peștele de sticlă și carpeta cu răpirea din Serai se vând scump ca exponate

Distribuie

Mileuri, „Răpirea din Serai”, bibelouri, pește de sticlă. Toate pot fi admirate de bucureșteni la Muzeul Kitsch-ului care și-a deschis porțile vineri, 5 mai. 

Muzeul Kitsch-ului din București se află la al doilea etaj al imobilului din Strada Covaci nr. 6. Este locul unde bucureștenii pot admira exponate care compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului românesc: peștele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunistă sau de carpete cu Răpirea din serai. În total, peste 200 de exponate, împărțite în 7 categorii: Dracula, religie, comunism, design interior, gypsy, modern și make your own kitsch.

Foto: Vlad Chirea

Toate exponatele fac parte din colecția proprietarului Muzeului Kitsch-ului, Cristian Lica, pe care le-a adunat de-a lungul timpului cu ajutorul consignațiilor, târgurilor de profil și altor colecționari și îmbogățită recent cu numeroase artefacte. Amenajarea muzeului l-a costat pe proprietar 15.000 de euro.

Cine vrea să viziteze Muzeului Kitsch-ului din București trebuie să scoată din buzunar 30 de lei, contravaloarea unui bilet.

Galeria Muzeului Kitsch-ului este deschisă oricărui artist român care vrea să își expună obiectele în galeria de Kitsch Art. Singura condiție, așa cum spune proprietarul: „lucrările să fie kitschoase!”.

Citește mai multe despre rapirea din serai pe Libertatea.

Comentarii