MENIU CAUTĂ

Neregulile care au făcut posibile atentatele de la Bruxelles | Au avut teroriștii sub nas!

Distribuie

Ancheta complexă începută după atentatele sângeroase de la Bruxelles scoate la iveală un lung șir de nereguli. Tot mai multe indicii conduc la ipoteza că autoritățile au ignorat o mulțime de informații prețioase, care ar fi putut, poate, să împiedice producerea acestei tragedii. 

Una dintre informații a venit ieri din Turcia, unde un oficial a anunțat că unul dintre autorii atentatelor sinucigașe comise marți la Bruxelles, Ibrahim El Bakraoui, fusese expulzat de două ori din Turcia anul trecut pe baza unei bănuieli a poliției că el ar fi luptător militant străin. Cu toate acestea, autoritățile belgiene nu au confirmat legăturile sale cu jihadiștii și „l-au eliberat, în pofida avertizărilor noastre că era un luptător terorist străin”, a declarat și președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Citește și:

Mai mult, presa americană anunță astăzi că numele fraților Khalid și Ibrahim El Bakraoui, care s-au aruncat în aer la aeroportul și metroul din Bruxelles, figurau în fișierele antiteroriste americane, potrivit postului de televiziune NBC.

În plus, rudele acestora au declarat pentru presa belgiană că după ce tinerii au plecat anul trecut în Siria, pentru a se alătura jihadiștilor, au mers la poliție și au anunțat acest lucru.

Tot astăzi a ieșit la iveală faptul că autoritățile belgiene aveau încă din luna decembrie adresa la care s-a ascuns Salah Abdeslam, teroristul suspectat că a fost implicat atât în atentatele de la Paris, cât și în cele de la Bruxelles. Informația a rămas însă ascunsă într-un dosar, pentru că, deși polițistul care a descoperit-o și-a informat superiorii, aceștia nu au luat măsuri.


Trei explozii au avut loc în Bruxelles, Belgia, marți dimineață. În urma lor, 31 de oameni au murit, potrivit celui mai recent bilanț, și 300 au fost răniți. Primele două explozii au avut loc în aeroport în salonul de plecări, lângă ghișeul companiei American Airlines, iar cealaltă, în stația de metrou Maelbeek. Printre victime se numără și patru români.

LIVE UPDATE / Trei explozii în Bruxelles! 31 de oameni și-au pierdut viața și peste 300 au fost răniți!

Citește mai multe despre Atentat pe Libertatea.

Comentarii