Mergi direct la conținut »

De Iulian Simbeteanu,

Replica amplasată în apropierea originalului a fost realizată din mobilier de exterior, mai precis din scaune. Producătorul de mobilă Fermob a ţinut să marcheze în acest fel o dublă aniversare, a turnului Eiffel şi a unui model de scaun de exterior, denumit Bistro, lansat tot în urmă cu 125 de ani şi care a devenit de atunci extrem de popular pe terasele din întreaga lume.
Cu o înălţime de aproape 15 metri, replica e alcătuită din 324 de scaune roşii, o trimitere la înălţimea celebrului turn, de 324 de metri. Micul „turn Eiffel” va fi dezasamblat pe 7 iulie şi mutat într-un alt loc din Paris.
Construit de inginerul german Gustave Eiffel, turnul a devenit simbolul Parisului, fiind una dintre principalele destinaţii turistice din Franţa şi din lume, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul a primit vizitatorul cu numărul 200.000.000 pe 28 noiembrie 2002.
Faimoasa construcţie pe schelet de oţel din Paris a fost ridicată între anii 1887-1889. Aceasta urma să servească drept arc de intrare la Expoziţia Universală care sărbătorea şi centenarul Revoluţiei franceze. Când a fost inaugurat, turnul era cea mai înaltă construcţie din lume.

Close
Închide
  Close