De Mihaela Barbu,

Zilele acestea, ea e în focurile Olimpiadei Naţionale de Matematică ce se desfăşoară la Bucureşti. E una dintre speranţele lotului românesc, de la care profesorii aşteaptă să se califice, la fel ca anii trecuţi, la faza internaţională.
Anul trecut a luat argintul la concursul pe naţiuni din Africa de Sud, iar trei ani consecutiv a luat aurul la Europene. Pur şi simplu, are matematica în sânge şi nimic nu i-a stat în cale până nu şi-a asigurat un loc cu bursă integrală la prestigioasa universitate Princeton din America.
“Mi-am dorit să studiez în străinătate pentru că acolo ai acces la informaţii din mai multe arii. Pe când în România, dacă aş merge la facultatea de matematică sau economie, aş face doar cursurile din acea zonă. Afară voi avea posibilitatea să îmi dezvolt mai multe abilităţi”, ne-a spus Simona, care este elevă în clasa a XII-a la Liceul de Informatică din Bucureşti.

«Lucrez şi opt ore încontinuu»

Pasiunea pentru ştiinţele exacte a descoperit-o în clasa a V-a, când a început să studieze intensiv singură. Cu fiecare an care trecea, îşi adjudeca mai multe premii obţinute la diferite concursuri, până când a devenit eleva unuia din cele mai bune licee din Capitală.
“Sunt zile în care stau şi opt ore încontinuu să rezolv exerciţii, dar nu mă simt epuizată! Este ceea ce ador să fac! Am şi alte preocupări, la fel ca şi ceilalţi tineri de vârsta mea. De pildă, acum merg la cursuri de dans, şi asta mă stimulează foarte mult”, ne mai spune ea.
E liniştită, relaxată şi pregătită să dea piept cu toate testele ce o aşteaptă: în această perioadă, olimpiada de matematică şi, cel mai probabil, o participare la următoarea fază, cea internaţională.
Pentru Bac, nici nu-şi face griji, trebuie doar să-l treacă, întrucât a fost admisă deja la facultate în SUA! BCR e sponsorul competiţiilor naţionale la toate ştiinţele exacte, iar împreună cu fundaţia eMAG susţine Centrele de performanţă la matematică, fizică şi informatică, unde sunt pregătiţi elevii cu potenţial pentru competiţiile internaţionale.

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează