MENIU CAUTĂ

O rachetă a fost interceptată deasupra capitalei Arabiei Saudite – VIDEO

Distribuie

O rachetă a fost interceptată deasupra capitalei Arabiei Saudite, iar momentul a fost filmat. Racheta ar fi fost lansată de insurgenţi huthi din Yemen spre oraşul Riad, unde a fost interceptată de sistemele antiaeriene, relateză Al-Arabiya.

Racheta balistică a fost interceptată în zona oraşului Riyad, a confirmat armata saudită. Potrivit sursei citate, sistemele antiaeriene au interceptat racheta care a fost lansată în direcţia Aeroportului Internaţional Abha.

Ulterior, alte două rachete şi două drone au fost neutralizate în sudul ţării. Colonelul Turki Al-Maliki, purtătorul de cuvânt al coaliţiei sub comandament saudit care luptă împotriva rebelilor houthi în Yemen, a precizat că racheta interceptată deasupra capitalei Riad era de provenienţă ‘iraniană’. Iranul este cel mai mare rival regional al Arabiei Saudite.

De partea cealaltă,  rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au anunţat, prin intermediul postului lor de televiziune Al-Massira, că au lansat un ‘atac balistic major’ asupra mai multor regiuni şi ţinte din Arabia Saudită, între care Ministerul Apărării din Riad, o clădire a companiei petroliere Aramco din Najrane (sud) şi oraşul Jizan (sud).

Yemen se confruntă de mai bine de doi ani cu un război civil, care a provocat o puternică criză umanitară. Aparent, conflictul pare să se ducă între guvernul de la Sanna și rebelii houti. Cu toate acestea, guvernul yemenit este sprijinit de o coaliție internațională, condusă de Arabia Saudită, în care sunt implicate și Statele Unite. De partea cealaltă, gruparea Houthi este susținută, neoficial, de Iran și gruparea șiită Hezbollah.


Citește și: Donald Trump, amenințare dură pe Twitter la adresa Rusiei: „Pregătiți-vă, pentru că vor veni rachetele în Siria”. Reacția Rusiei


 Foto: EPA/Arhivă

Citește mai multe despre Arabia Saudită, racheta și riad pe Libertatea.

Comentarii