De Răzvan Mihalașcu,

6,01 milioane de lei fără TVA vor costa lucrările de reabilitare a sălii de sport a Colegiului Naţional George Coşbuc, potrivit indicatorilor economici analizați marți în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca.

La momentul dării în folosință, în 2014, reprezentanții Primăriei o prezentau drept „cea mai modernă sală de sport” din Cluj. Aceasta a costat aproape două milioane de lei din bugetul municipalității, adică aproape 465.000 de euro la cursul BNR din 2014, notează Adevărul.

Așa se face că lucrările de reabilitare costă de aproape trei ori mai mult decât construirea efectivă a sălii de sport.

Constructorul sălii de sport a refuzat să o reabiliteze

Accesul în sala de sport a Colegiului Național „George Coșbuc” din Cluj a fost interzis încă din toamna anului 2018, după ce conducerea unității de învățământ a constatat deformarea unei grinzi de susținere a tavanului la parter.

Primăria Cluj a demarat realizarea unei expertize prin care sunt propuse trei scenarii de reabilitare. Soluția recomandată de specialiști implică „montarea în sens transversal a unor grinzi metalice sub nervurile transversale de beton armat”.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Pe lângă consolidarea sălii de sport, mai trebuie realizate următoare lucrări: reparaţii locale pe faţadele clădirii şi revopsire integrală, restaurarea elementelor de signalistică de pe faţada dinspre curtea şcolii, înlocuirea pardoselii de parchet laminat din sala de gimnastică de la etaj, vopsirea pereţilor din sala de sport şi sala de gimnastică, înlocuirea betonului de pantă şi refacerea hidroizolaţiei, refacerea tencuielilor şi zugrăvelilor în zonele afectate de fisuri, refacerea tencuielilor şi zugrăvelilor în zonele afectate de igrasie, refacerea jgheaburilor şi burlanelor în zonele unde igrasia este prezentă la interior, refacerea pantelor de scurgere pe trotuarul de gardă din partea de sud a clădirii, notează sursa citată.

În expertiză, specialiștii precizează că au existat „vulnerabilităţi ale soluţiei tehnice”. Astfel, cheltuielile vor fi imputate firmei care a construit sala de sport.

„Am cerut firmei constructoare să consolideze pe banii ei sala de sport, dar am fost refuzaţi. Astfel, vom face noi consolidarea şi apoi vom recupera banii de la firmă”, a declarat directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruţiu, pentru Adevărul.

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112
Recomandări

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112

Cât despre costurile lucrărilor de reabilitare, autoritățile din Cluj au explicat că „la orice lucrare, când repari te costă mai mult”.

Referitor la celelalte lucrări care sunt necesare, directorul tehnic al Primăriei Cluj a menționat că acestea sunt necesare pentru ca sala de sport să fie readusă în stare de funcționare.

Sala de sport a Colegiului Național „George Coșbuc” din Cluj a costat aproape două milioane de lei

Sala de sport a fost inaugurată în 2014 şi a costat aproape două milioane de lei, fonduri ale municipalitățile. Obiectivul a fost construit de o firmă din Cluj-Napoca – S.C.Conimet Impex S.R.L.

Potrivit sursei citate, cele două niveluri ale clădirii permit practicarea unui număr mare de sporturi: la parter – baschet, volei, handbal, tenis, iar la etaj – gimnastică. Există şi tribune pentru circa 100 de spectatori; Suprafaţa utilă pentru practicarea sportului este de circa 650 de metri pătraţi. Există şi vestiare, grupuri sanitare, cabinet profesori, cameră prim ajutor, depozit material sportivi.

foto: Adevărul

Citeşte şi:

Cum arată acum celebrii hoți din filmul „Singur acasă”. Transformarea e radicală!

7 motive să alegi Thailanda. E țara cea mai potrivită pentru cei care decid să meargă în premieră într-o vacanță exotică în Asia

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism