Mergi direct la conținut »
Revelion în Bucovina? Turiștii se pot delecta cu bucate tradiționale, dar și cu... masaj terapeutic
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Revelion în Bucovina? Turiștii se pot delecta cu bucate tradiționale, dar și cu... masaj terapeutic

Revelion în Bucovina? Turiștii se pot delecta cu bucate tradiționale, dar și cu… masaj terapeutic

Cele mai multe dintre pensiunile din județul Suceava au fost închiriate încă din vară de familii sau grupuri întregi de prieteni care doresc să petreacă împreună Revelionul în Bucovina și care au fost încântați de serviciile oferite în anii trecuți.

Claudiu Brădățan, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Suceava, spune că pensiunile bune care și-au făcut un renume din serviciile pe care le oferă de-a lungul anului sunt ocupate integral deja din vară. Pachetele turistice includ atât partea de gastronomie, care este foarte apreciată, cât și divertismentul, cum ar fi plimbări cu sania sau participarea la diverse tradiții locale.

În ultimele două luni, doar aproximativ 10 la sută din structurile de primire turistică au mai fost disponibile, restul fiind închiriate din timp, afirmă Brădățan. El mai spune că, fiind încântați de modul în care se petrece de sărbători în Bucovina, mulți turiști, majoritatea din Iași, Botoșani, Constanța și București, au închiriat din timp pensiunile cu totul pentru grupuri.

„Foarte mulți turiști vin din Constanța pentru atmosfera de aici, pentru modul în care sunt tratați, dezvoltând relații de prietenie cu cei din zonă”, a adăugat Brădățan.

Potrivit acestuia, turismul în Bucovina începe să devină o afacere durabilă pentru micile familii.

Unele pachete de Revelion, mai ieftine decât cele de Crăciun

Dacă pentru Crăciun un pachet turistic cu patru nopţi de cazare într-o pensiune de patru stele din Vatra Dornei ajungea și la 4.620 de lei (1.000 de euro) pentru o persoană, de Revelion, pentru pachetul de patru nopţi de cazare la majoritatea pensiunilor din Bucovina preţurile sunt cuprinse între 1.500 şi 3.300 de lei/persoană, dar pot fi și mai mari, în funcție de condițiile de cazare.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Pe lângă mesele tradiţionale, gazdele organizează degustări de brânzeturi sau balmoş, iar turiştii se pot bucura de focuri de tabără, seri folclorice cu interpreţi locali, pot să joace paintball, să practice tir cu arcul sau să facă echitaţie.

În prima zi din an, turiştii vor beneficia de întorcătura cu borş acru şi orchestră, urmate de un program artistic de dansuri populare, prezentat de un grup de copii din comună.

În funcţie de dotările pensiunii sau hotelului, turiştii pot beneficia, de pachete SPA, de acces la piscină şi jacuzzi, masaj terapeutic sau de relaxare.

Astfel, în Vatra Dornei, pentru un pachet cu patru nopţi de cazare, tarifele sunt între 1.730 de lei şi 2.485 de lei de persoană la un hotel de patru stele care oferă şi pachet SPA, iar turiştii pot să participe, contra a 400 de lei la cina festivă de Revelion şi cu 350 de lei la carnavalul de 1 ianuarie cu program artistic live.

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19
Recomandări

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19

 

În Gura Humorului, de Revelion, un pachet turistic la o pensiune de patru stele este cuprins între 3.000 şi 3.100 de lei de persoană, iar oferta include participare la pomana porcului, grupuri de urători, petrecere cu orchestră de muzică, foc de artificii, iar în prima zi din an se organizează petrecere câmpenească cu berbecuţ la proţap.

La Sucevița, pachetul turistic de Revelion de la un hotel de patru stele este cuprins între 2.500 și 3.000 de lei de persoană pentru cinci nopți de cazare, turiștii beneficiind de trei mese festive, muzică live în fiecare seară și acces în zona Spa.

În ultima perioadă, tot mai multe case şi pensiuni sunt închiriate complet de turiştii care petrec sărbătorile de iarnă în Bucovina, iar în funcţie de numărul de camere şi de condiţiile de cazare, preţul de închiriere a unei asemenea structuri porneşte de la 3.000 de lei şi poate ajunge la peste 4.000 de euro, pentru minimum trei nopţi de cazare.

În toate cele aproape 680 de pensiuni din județul Suceava se organizează Crăciun și Revelion, iar o mare parte au oferte și pentru sărbătorile de iarnă de rit vechi, pentru zilele de 7 și 13 ianuarie.

Citește și:

REPORTAJ/ De Crăciun, oameni cu suflet mare au încălzit casa bunicii Tania. Bătrâna și cei doi nepoți au acum centrală termică nouă

Close
Închide
  Close