Mergi direct la conținut »
REPORTAJ/ De Crăciun, oameni cu suflet mare au încălzit casa bunicii Tania. Bătrâna și cei doi nepoți orfani pe care îi creşte singură au acum centrală termică nouă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > REPORTAJ/ De Crăciun, oameni cu suflet mare au încălzit casa bunicii Tania. Bătrâna și cei doi nepoți orfani pe care îi creşte singură au acum centrală termică nouă

REPORTAJ/ De Crăciun, oameni cu suflet mare au încălzit casa bunicii Tania. Bătrâna și cei doi nepoți orfani pe care îi creşte singură au acum centrală termică nouă

Bunica Tania și nepoții săi, Lucian şi Ovidiu, nu vor mai tremura de frig în casa lor din Craiova. Mai mulţi oameni din întreaga ţară au pus mână de la mână şi au strâns bani pentru a le cumpăra o centrală termică. 

Zeci de craioveni, cititori Libertatea, dar şi internauţi care au aflat despre povestea celor doi copii orfani crescuţi de bunica lor Tania, pe strada Banatului, din cartierul craiovean Catargiu, s-au aliat pentru a le oferi acestora un cadou minunat de sărbători. Astfel, după ce au strâns bani, aceştia au cumpărat o centrală termică pentru a încălzi casa în care locuiesc cei trei.

„S-au strâns suficienţi bani şi doamna director de la şcoala unde învaţă Ovidiu a zis să luăm centrală, că poate mi se face rău şi nu mai pot să le fac focul la cei mici sau poate rămân fără lemne. A chemat o echipă de lucrători şi de două zile lucrează la montarea ţevilor”, povestește bunica Tania.

Cum toată casa bunicii este vraişte, cei doi micuţi au dormit peste noapte la fratele bunicii.

„Nici nu am putut să dorm de două nopţi că nu îi am pe cei mici lângă mine, dar când vor veni acasă va fi cald şi bine”, a mai spus Tania Bobolan.

Oameni din toată ţara, impresionaţi de povestea tragică a celor doi micuţi orfani, au transferat bani în contul bunicii, iar din banii rămaşi femeia vrea să repare la primăvară şi acoperişul casei.

Datoriile la bănci, povara bunicii

Lucian, Ovidu şi bunica Tania trăiesc din cei 900 lei reprezentând pensia femeii, la care se adaugă alocaţiile copiilor. Din această sumă, ea trebuie să achite ratele la un CAR, deschis pe numele fiicei sale decedate,  la care mai are de plătit 7.000 lei şi un credit la o bancă în valoare de 14.000 lei.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Unul dintre cititorii Libertatea s-a interesat deja de sumele pe care le are de achitat craioveanca rămasă singură cu doi copii după moartea fiicei şi a ginerelui său. Acesta dorește să plătească suma pe care Alina Mihaela Boloban a împrumutat-o de la CAR, însă bărbatul vrea să rămână anonim.

Acum, bunica Tania nu are de ce să îşi mai facă griji că nu are ce să le dea copiilor de sărbători.

„Au venit copiii din şcoală, fiecare cu câte o plăsuţă, şi au adus câte ceva. Copiii erau aşa tare bucuroşi că au atâţia prieteni, eu m-am bucurat că era casa plină de râsete. Doamna director a venit cu cineva care ne-a adus un brad, am împodobit pomul de Crăciun, slavă Domnului, acum suntem bine. Le mulţumim tuturor care ne sunt alături şi mă rog la Dumnezeu să le dea sănătate”, a mai spus bunica Tania.

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'
Recomandări

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'

Lucian şi Ovidiu şi-au pierdut, în vara acestui an, în mai puţin de două luni, şi mama şi tatăl. În iulie, le-a murit mama, iar în septembrie tatăl lor a fost găsit spânzurat în locuinţa părinţilor săi.


Citește și:

EXCLUSIV/ Bunica Tania trebuie să crească doi nepoței cu o pensie de 900 de lei. Fiica ei a murit, ginerele s-a sinucis și copiii lor i-au rămas în grijă

REPORTAJ/ Orfanii crescuți de bunica Tania, caz prezentat de Libertatea în septembrie, au fost vizitaţi de Moş Nicolae. Au primit în ghetuţe 50 de lei şi un lego

Close
Închide
  Close