De Răzvan Mihalașcu,

Secretatul american de Stat, Mike Pompeo, i-a desemnat pe Plahotniuc, soția acestuia, Oxana Childescu, și cei doi copii drept persoane implicate în „acte semnificative de corupție”.

„Decizia de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite nu tolerează corupția și este alături de poporul din Moldova în lupta acestuia împotriva corupției”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Într-un mesaj publicat de Twitter, Mike Pompeo a precizat că „acțiunile de corupție ale lui Vladimir Plahotniuc au subminat statul de drept și au compromis grav independența instituțiilor democratice din Moldova”.

În septembrie 2019, Departamentul de Stat al SUA i-a aplicat aceeași interdicție lui Liviu Dragnea și copiilor acestuia, tot pentru implicare în acte de corupție.

Potrivit G4Media, Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova, după ce fostul Guvern de coaliție condus Maia Sandu a preluat puterea. Ulterior, afaceristul a fost dat în urmărire internațională pentru o presupusă implicare în acte de corupție. Plahotniuc a deținut funcții chei în Moldova timp de aproape 10 ani.

Citeşte şi:

Cristina Țopescu a murit. Primele declarații ale vecinei care a sunat la 112

Ultimul text al Cristinei Țopescu. În a doua zi de Crăciun, a scris despre Papa Francisc și despre iubirea pentru animale

Cea mai mare suferință a Cristinei Țopescu: ”Televiziunea mi l-a răpit pe tata”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși