MENIU CAUTĂ
20 Iul. 2018 13:24

(P) România explicată

Distribuie

Atunci când trăiești în România, te lovești zi de zi de lucruri cărora nu le poți găsi o explicație. Dar, să le lăsăm deoparte pe acestea și să ne gândim la toate celelalte pentru care, vorba unui mare clasic în viață, există o explicație.

Cosmin Antohi, român patriot, cu simțul umorului, ne ajută pe noi, conaționalii lui cu acces la internet, să descoperim România Explicată…altfel.

Pe Cosmin îl găsiți pe canalul oficial de Youtube, ( încă nu ne dîm seama, de ce nu și pe TV) de unde reușește să ne stârnească interesul, abordând subiecte precum: tricolorul, imnul național, ziua națională, istoria fotbalului în România, leul românesc, gradele militare, băuturi tradiționale românești, istoria mașinii Dacia, micul românesc etc.

Iată câteva lucuri pe care le-am aflat, urmărind emisiunea România Explicată…altfel.

  • Mult prea iubitul mic românesc, a apărut din întâmplare. Mai exact, un bucătar, pe numele lui Iordache Ionescu, a rămas într-o seară, fără maț pentru cârnați. Inventiv fiind, i-a pus pe grătar oricum (că doar nu era să spună clienților că nu mai are). Și…mai departe scrie în carte.
  • În vara lui 1968, prima Dacie Românească a atins asfaltul, cu roțile
  • Dacă nu e dublu distilată nu se numește pălincă, se numește țuică
  • Prima femeie neurochirurg din lume a fost româncă
  • Pe străbunicul fotbalului îl cheama cuju
  • Căpitanul echipei de oină se numește baci

Evident, o mulțime de alte lucruri interesante despre istoria țării noastre și despre tradițiile și obiciurile românești, puteți afla dacă vă abonați la canalul de YouTube, România Explicată. Dacă sunteți în căutarea unui proiect 100% românesc, modern, util și cu o abordare ieșită din tipare, știți acum unde îl găsiți.

Mai mult decât atât, dacă aveți sugestii, propuneri de subiecte, sau orice alt lucru de adăugat, echipa emisiunii vă așteaptă mesajele pe YouTube, sau pe pagina oficială de Facebook.

Comentarii