MENIU CAUTĂ

Pagina de Facebook a Poliției Române a fost luată cu asalt de români, după scandalul cu plăcuțele anti-PSD

Distribuie

Pagina de Facebook a Poliţiei Române a fost luată cu asalt de români, după scandalul cu plăcuţele anti-PSD. După ce Răzvan Ştefănescu, şoferul cu maşina înmatriculată în Suedia, a rămas fără permis şi fără plăcuţele de înmatriculare şi după conferinţa de presă susţinută de reprezentanţii IGPR, pagina de Facebook a instituţiei a fost "inundată" cu rezenzii negative. 

Cazul şoferului român cu număr de înmatriculare anti-PSD, care luni a rămas şi fără permis de conducere, şi fără plăcuţe, i-a revoltat pe români care au criticat atitudinea poliţiştilor.

Mai mult, după conferinţa de presă susţinută luni după-amiază, la sediul IGPR, în care au fost explicate măsurile luate împotriva şoferului, pagina de Facebook a Poliţiei Române a fost luată cu asalt de români. Aceştia au dat review-uri negative paginii, acordându-o o steluţă, cea mai mică posibilă, şi au criticat în termeni duri gestul poliţiştilor de a-l lăsa pe Răzvan Ştefănescu fără permis şi fără plăcuţe de înmatriculare.

„Convenția de la Viena prevede cum sunt numerele de înmatriculare, trebuie să fie formate din litere și cifre. Numerele personalizate nu sunt permise în România”, au explicat, luni, reprezentanții IGPR.

Luni dimineaţă, pagina de Facebook a Poliţiei Române avea peste 6.000 de review-uri cu o steluţă, din cele aproape 10.000 de review-uri pe care le are pagina.

Redăm, mai jos, câteva dintre comentariile negative lăsate de români de pagina de Facebook a Poliției Române.

„Pt că au ridicat plăcute legale în Uniunea Europeană. Acela era un statement politic legal iar voi aţi acţionat ca cenzori atât ai exprimării libere cât şi ai legistaţiei europene”

„Poliţia Română (plătită din bani publici) trebuie să apere cetăţeanul, nu gaşca politică. Sunteţi o mizerie de instituţie şi o oglindă a realităţii unei Românii care horcăie sufocată în strânsoarea anacondei corupţiei dominată de PSD”

„Din păcate, Poliţia Română s-a teleormanizat de tot…nu mai detaliez nimic, sunt destule informaţîi în spaţiul public”

„Sunteţi ruşinea ţării. O dizgraţie pentru România. V-aţi vândut demnitatea şi aţi transormat-o în feminitate”

„Voi sunteţi unul dintre motivele pentru care oamenii pleacă din România, caută o viaţă normală în care tratatele europene să fie respectate şi în care dreptul la liberă exprimare să nu fie luat pe motive cel puţin penibile („cum să îi explice o mama unui copil pe stradă ce înseamnă numărul ăla de înmatriculare”) jalnic! Aţi ales PSD în locul oamenilor, ok, vedem cine are de pierdut. Păcat de poliţiştii buni, aia sunt puţini şi nu rezistă mult pentru că nu se supun ordinelor. Numirile politice în funcţii ţin de anii 50, nu au ce să caute în România europeană”.

În cascada de comentarii în care a fost criticat măsura luată de polițiști împotriva șoferului Răzvan Ștefănescu, au existat și câteva care au salutat decizia oamenilor legii:

„Nu ţin cu PSD, şi nici cu preşedinte, toţi sunt o apă şi un pământ, la fel şi oamenii care vă critică pentru gestul vostru. După părerea mea, aţi procedat corect şi legal. Dacă nu susţii un partid, arataţi frustrarea şi nemulţumirea prin alte moduri, nu prin a-ţi pune plăcuţele de înmatriculare cu ” M#&E PSD „. Mi se pare o nesimţire ieşită din comun, tipic românesc/ţigănesc. Văd aici că mulţi vă jignesc, vă critică, păi este normal, românul în ziua de azi este tare-n tastatură/facebook, iar în realitate mieluşel, să nu mai spun că efectul de turmă îşi face cunoscută prezenţa. RESPECT POLIŢIA ROMÂNĂ, să vă faceţi treaba în continuare şi să nu aplecaţi urechea la toţi spălaţii pe creier pro Iohannis”

„Câte unii ar fi bine să citească legea şi tabelul cu combinaţiile interzise pe plăcuţele de înmatriculare. Sau o fi prea mult pentru ei”.

Răzvan Ștefănescu, șoferul care a devenit celebru grație numărului de înmatriculare anti-PSD, a primit, luni dimineață, o lovitură dură. Polițiștii de la Rutieră i-au ridicat permisul de conducere, l-au lăsat fără plăcuțe și au deschis dosar penal pe numele său. Motivul: nu are voie să circule în România cu numărul de înmatriculare preferențial (M**E PSD), pe care l-a înregistrat în Suedia.

Acest lucru deși Ambasada Suediei precizare, pe Facebook, că numărul de înmatriculare este valid și pe teritoriul României.

Răzvan Ștefănescu, șoferul lăsat și fără permis, și fără plăcuțe de înmatriculare, spune că polițiștii au comis un abuz în cazul său.

„În jurul orei 5:50 dimineață, am fost oprit de un echipaj, mi-au cerut actele mașinii, actele mele. După 2-3 minute, mi-au spus să scot plăcuțele, pentru că numărul e ilegal. Le-am spus că dacă vor, pot să le scoată ei, iar polițistul le-a scos. M-au dus la secție, mi-au făcut proces cum că numerele au fost retrase și mi-au dat o dovadă pentru suspendarea permisului. Eu le-am arătat documentele, le-am zis că vineri am fost oprit la Craiova și mi-au dat drumul. Cum după 2 zile m-au oprit? Ei au venit la pont. Mi-au spus că nu am voie nici cu celelalte numere”, a declarat șoferul.


CITEȘTE ȘI:

Cine e Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu numere anti-PSD. E șofer în Suedia pentru „binele copilului”

Citește mai multe despre Facebook, numar de inmatriculare, politia romana și PSD pe Libertatea.

Comentarii