Mergi direct la conținut »
Patrick are nevoie de ajutor. La doar 11 ani, băiațelul suferă de leucemie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Patrick are nevoie de ajutor. La doar 11 ani, băiațelul suferă de leucemie

Copilărie chinuită pentru Patrick Garabajiu, băiatul care suferă de leucemie. La doar 11 ani, băiețelul din Republica Moldova a fost primit diagnosticul cumplit, iar vestea i-a dărâmat pe părinți care-l iubesc ca pe ochii din cap. Copilul îndură ședinte chinuitoare de chimioterapie, iar salvarea sa ar putea fi un trasplant de celule stem. Intervenția costă însă peste 120.000 de euro, bani pe care părinții nu-i au. Dărâmați de durere, ei fac apel la oameni cu suflet mare ca să-i ajute.

Patrick Garabajiu are 11 ani și este elev în clasa a patra. Iubit de părinți și de sora mai mare, băiețelul are rezultate bune la învățătură și vrea, ca într-o zi, să ajungă arhitect.

Visurile sale au fost năruite, după ce la începutul anului 2017 a primit o veste groaznică. Patrick a fost diagnosticat cu leucemie. De atunci, părinții săi plâng neîncetat, iar băiețelul nu înțelege de ce lumea este tristă în jurul său.

Viața lui Patrick Garabajiu, băiatul care suferă de leucemie, atârnă de un fir de ață

Părinții au făcut mari eforturi și au ajuns, pe 11 ianuarie, la o clinică din Istanbul, Turcia. Patrick s-a bucurat nespus de mult pentru că era prima oară când mergea cu avionul. Credea că merge în vacanță, însă a ajuns la Spitalul Medical Park. Pe holul spitalului, a văzut o imagine de coşmar: multe mămici care îşi ţineau pruncii în braţe şi țipau de durere.

Patrick, alături de mama lui, la clinica din Turcia

De pe patul spitalului, Patrick a fost încurajat de medicii turci. I-au spus că familia sa îl iubește enorm și că totul va fi bine. Realitatea este însă cu totul alta.

Leucemia i-a afectat deja 90 la sută din organism, iar viața sa depinde de ședințele de chimioterapie din următoarele luni.

Salvarea sa ar putea fi un tratament de celule stem. Costă 127.000 de euro, ceea ce depășește cu mult posibilitățile familiei. Părinții fac apel la oamenii cu suflet mare să-i ajute.

Close
Închide
  Close