MENIU CAUTĂ

Patru mexicani au rămas blocați într-o brutărie, așa că au decis să facă pâini pentru victimele uraganului Harvey

Distribuie

Patru brutari mexicani au rămas blocați timp de două zile la locul de muncă, din cauza uraganului Harvey. În loc să stea degeaba, ei s-au gândit să ajute victimele fenomenului meteo extrem și să facă pâine pentru acestea, relatează The Independent.

Angajații brutăriei El Bolillo Bakeri din Houston au folosit aproape 2.000 de kilograme de făină pentru a face pâine și pan dulce, un desert mexican cu aluat, timp de două zile, în perioada în care au fost blocați în interior.

Ei au decis să se pună pe treabă, după ce au realizat că nu pot ieși din brutărie din cauza nivelului ridicat de apă de pe străzi. Pentru a nu se gândi la familiile lor, ei au început să pregătească aluatul. Au copt toată noaptea și toată ziua pentru a-și duce planul la final, având și norocul ca brutăria să nu fie grav afectată de uragan.

„Până când proprietarul a reuşit să ajungă la ei, au făcut atât de multă pâine încât le-au împărţit la mai multe centre de urgenţă din oraş pentru persoanele afectate de inundaţii. Nu am numărat exact câte pâini au făcut, dar au folosit aproximativ 2.000 de kg de făină”, a declarat managerul unui magazin din apropiere. Oamenii au apreciat foarte mult gestul celor patru bărbați, pagina de Facebook a brutăriei primid o mulțime de mesaje de laudă.

Uraganul Harvey a provocat un adevărat prăpăd în statul american Texas, pagubele ajungând la aproximativ 58 de miliarde de dolari.

Totodată, zeci de oameni murind în urma fenomenului extrem. Printre aceștia se numără și șase membri ai aceleiași familii, care au murit după ce mașina în care se aflau a fost luată de ape.  În altă zonă, oamenii au format un lanț uman pentru a salva un bătrân blocat în mașina sa înconjurată de puhoaie.

Citește mai multe despre Uraganul Harvey pe Libertatea.

Comentarii