La spitalul de urgență din Galați, 303 pacienți din totalul de 800 au cerut să voteze la urna mobilă. Abia operați, unii oameni abia merg, au pungile de dren după ei, dar n-au vrut să rateze alegerile parlamentare.
„De abia am fost operat că am avut un chist. Bineînţeles că am vrut să votez. Este spre binele nostru, spre binele ţării. Care nu se duce la vot este un om de nimic”, a spus Constantin Pintilie, în vârstă de 65 de ani, din satul Malu Alb, comună gălăţeană Drăgăneşti.
Optimiști, oamenii, mulți dintre ei bătrâni și bolnavi, au spus că este datoria lor să voteze.
„Trebuie să facem mereu să fie bine. Noi suntem bătrâni şi bolnavi, dar votăm pentru tineri, pentru binele lor. O fac mai ales pentru tinerii care sunt plecați din ţară şi care, ca să se întoarcă, au şi ei nevoie de condiţii ca în alte ţări. Să aibă un trai mai bun, o locuinţă, un serviciu în ţara noastră, nu să fie slugile Europei”, a spus Mărioară Buzuc (58 de ani) care a fost operată chiar pe 6 decembrie.
Femeia mărturisește că este la a opta operaţie şi spune, cu zâmbetul pe buze, că Moş Nicolae i-a adus cadou o pungă de dren.
„În unitatea noastră medicală şi-au exprimat dorinţa de a vota 303 pacienţi prin intermediul urnelor mobile. Spitalul este arondat la 9 secţii de votare”, a precizat Mădălina Ispas, Spitalul de Urgenţă Galaţi.
În cârje și prin noroaie, la vot
Și în județul Botoșani, unii dintre cetățeni au făcut eforturi ca să ajungă la urne. Vasile Tererencu din localiatea Mihălășeni are un picior amputat, dar a vrut neapărăt să voteze. Stă tocmai în celălalt capăt al satului și a bătut un drum de trei kilometri până la secția de votare.
În satul Dăngeni, nea Mihai Pop a mers prin noroaie mai mulți kilometri, la cei 83 de ani ai săi, doar ca să voteze la alegerile parlamentare 2016.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro