Mergi direct la conținut »
VIDEO | Momentele dramatice prin care au trecut pompierii în încercarea de a stinge incendiul izbucnit la Catedrala Notre-Dame
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Momentele dramatice prin care au trecut pompierii în încercarea de a stinge incendiul izbucnit la Catedrala Notre-Dame

VIDEO | Momentele dramatice prin care au trecut pompierii în încercarea de a stinge incendiul izbucnit la Catedrala Notre-Dame

Departamentul de Pompieri din Paris a publicat pe contul de Twitter un filmuleț care documentează eforturile de a stinge focul izbucnit la Catedrala Notre-Dame.

De Andreea Radu,

Înregistrarea video arată scenele dramatice în care focul a cuprins clădirea istorică și pericolul prin care au trecut pompierii francezi în încercarea de stinge incendiul.

Ei au reușit să stingă incendiul după o luptă cu flăcările care a durat nouă ore. În acțiune au fost implicați aproximativ 400 de oameni. Un singur pompier a fost rănit ușor.

Marți dimineața, Brigada de Pompieri din Paris a transmis un mesaj pe Twitter prin care a anunțat că o mare parte a construcției catedralei și „principalele ei opere de artă” au fost salvate.

Pompierii au lăudat colaborarea între „diferitele servicii” ale statului care au lucrat împreună mai bine de nouă ore pentru a stinge focul.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit.

Foto: Twitter


Close
Închide
  Close