Mergi direct la conținut »
FOTO | Coroana de spini și alte relicve importante salvate din Catedrala Notre Dame din Paris
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Coroana de spini și alte relicve importante salvate din Catedrala Notre Dame din Paris

FOTO | Coroana de spini și alte relicve importante salvate din Catedrala Notre Dame din Paris

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a transmis, printr-un mesaj publicat pe Twitter, că "Tunica Sfântului Louis, Coroana de Spini și câteva alte lucrări importante" au fost salvate din incendiul care a cuprins, luni seară, Catedrala Notre-Dame. 

De Andreea Radu,

„Mulțumesc pompierilor din Paris, polițiștilor și agențiilor municipali care au realizat în această seară un lanț uman formidabil pentru a salva lucrările din Notre-Dame. Coroana de spini, tunica Sfântului Louis și alte câteva lucrări importante sunt acum într-un loc sigur”, a scris Anne Hidalgo pe rețeaua de socializare.

Pe lângă bunurile care nu au fost cuprinse de foc se află și orga din interiorul catedralei. De asemenea, a altarul și crucea din altar sunt întregi. Pompierii care s-au luptat nouă ore pentru a stinge incendiul au anunțat că au reuşit să salveze structura construcţiei gotice vechi de 850 de ani, inclusiv două turnuri, după ce spirala şi acoperişul s-au prăbuşit arse.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume.

FOTO: EPA 

Close
Închide
  Close