Mergi direct la conținut »
FOTO | Povestea bărbatului care a primit, la transplant, plămâni infectați cu bacterii. A murit la scurt timp după operație
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Povestea bărbatului care a primit, la transplant, plămâni infectați cu bacterii. A murit la scurt timp după operație

FOTO | Povestea bărbatului care a primit, la transplant, plămâni infectați cu bacterii. A murit la scurt timp după operație

Malcolm Duffy, 34 de ani, suferea de o boală de plămâni de mai bine de un deceniu, iar operația de transplant era cea mai bună șansă pentru ca el să supraviețuiască. Cu toate acestea, la două săptămâni după intervenție, el a murit. 

Bărbatul din Middlesbrough, Marea Britanie, a fost diagnosticat cu hipertensiune arterială pulmonară în anul 2004. În primăvara acestui an, Malcolm a primit vestea pe care o aștepta de mult timp: s-a găsit un donator compatibil.

Plămânii bărbatului au fost îndepărtați cu patru ore înainte de transplant, dar până când chirurgii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea plămânilor donatorului, era prea târziu, potrivit metro.co.uk.

Organele donatorului erau infectații cu bacterii. Imediat după transplantare, Malcolm a suferit o infecție septică și a făcut mai multe cheaguri de sânge. Doctorii au hotărât să-i scoată unul dintre plămânii translatați, iar bărbatul a intrat în comă, iar apoi a murit după ce organele i-au cedat pe rând.

Soția lui Malcolm, Rachel, spune că dacă ar fi știut că există un risc ca plămânii oferiți de donator să nu fie buni, nu ar fi făcut transplantul.

Malcolm și soția lui, Rachel (FOTO FACEBOOK)

Spitalul care a efectuat operație, The Freeman, a refuzat să răspundă dacă plămânii primiți de Malcolm erau afectați de pneumonie sau infecții bacteriene.


FOTO | Povestea uimitoare a unei femei bolnave de cancer. Și-a găsit dragostea și trăiește totul din plin, în ciuda faptului că mai are puțin de trăit


 

 

Close
Închide
  Close