S-a mutat în urmă cu 17 ani în Japonia, dar a rămas cu sufletul mai mult acasă. Andra Grosu și-a descoperit departe pasiunea pentru gătit, iar în urmă cu doi ani, a deschis un restaurant cu specific românesc, într-un oraș Țara Soarelui Răsare, scrie Adevărul.
În Gifu, un oraș de ceva mai mult de 400.000 de locuitori din centrul Japoniei, se află un colț de Românie. În restaurantul Yashibe – care înseamnă în japoneză „Departamentul Poeziei de Noapte” şi care se poate citi „IA ŞI BE”, cum se spune în Moldova – pot fi gustate produse tradiționale românești, relatează Adevărul.
Localul îi aparține unei românce, care după ce a lucrat 15 ani pentru japonezi, s-a gândit că e momentul să se apuce de gătit și să devină antreprenoare. Mai ales că Andrei Grosu îi era dor de România.
Vă aştept la Yashibe oricând cu o ciorbiţă caldă, cu un vin fiert. Să ne bucurăm unii de alţii!
Andra Grosu, proprietară restaurant românesc în Japonia:
Andra a deschis acum 2 ani, în Japonia, restaurantul său românesc. „Am primit actele în octombrie 2018, dar am aşteptat ziua de 1 Decembrie pentru a deschide oficial restaurantul. A fost un moment special”, îşi aminteşte românca.