Mergi direct la conținut »
UPDATE. Premierul Viorica Dăncilă, prânz de lucru, cu familia regală, la Palatul Elisabeta; Casa Regală se va implica în promovarea României în afară Galerie foto
3imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE. Premierul Viorica Dăncilă, prânz de lucru, cu familia regală, la Palatul Elisabeta; Casa Regală se va implica în promovarea României în afară

Premierul Viorica Dăncilă a luat un prânz de lucru, vineri, cu familia regală, la Palatul Elisabeta. După învestirea în funcție a noului Guvern, s-a decis ca familia Regală să rămână la Palatul Elisabeta, dar va plăti chirie pentru imobilul care fusese primit de Regele Mihai ca locuință de stat în calitatea sa de fost suveran.În urma întâlnirii, prim-ministrul a invitat Familia Regală ca, în parteneriat cu Guvernul, să contribuie la promovarea României în plan internațional, în contextul marcării Centenarului, în acest an, și al preluării președinției Consiliului Uniunii Europene.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 16.40 ”Îmi doresc să cresc dimensiunea europeană a Guvernului pe care îl conduc. Anul viitor România va prelua președinția Consiliului UE, un moment esențial pentru țara noastră. Anul acesta sărbătorim Centenarul, un context unic în care trebuie să ne unim toți eforturile pentru a promova România și pentru a-i uni pe români. M-aș bucura să vă alăturați acestor demersuri și împreună să găsim căile prin care să promovăm România în perspectiva celor două momente esențiale: Anul Centenar și prelurea președinției Consiliului UE”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

Șeful Executivului a transmis aprecierea sa față de reperele morale, eforturile și îndemnurile pe care Casa Regală le-a promovat cu stăruință în societatea românească, pentru a face ca România să fie respectată în Europa și în întreaga lume.”Unul dintre obiectivele principale pe care Casa Regală le-a urmărit a fost ideea de reconciliere națională în jurul unor deziderate la care aspiră toți românii. Este un obiectiv care ar trebui să reunească întreaga clasa politică, dincolo de partizanatele sau interesele politice conjuncturale”, a punctat primul-ministru.

Premierul a fost întâmpinat de reprezentanţii Casei Regale la intrarea în Palatul Elisabeta şi le-a adresat acestora un scurt mesaj.

‘În calitate de premier vă mulţumesc pentru reperul moral şi îndemnurile pe care ce fiecare dată le adresaţi românilor şi nu numai’, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Casa Regale a anunțat că temele de discuţie sunt activitatea publică a Familiei Regale în vederea promovării şi susţinerii Preşedinţiei României a Consiliul Uniunii Europene din ianuarie-iunie 2019 şi continuarea numeroaselor proiecte şi evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

„A fost o întâlnire foarte importantă cu Majestatea Sa, în care am vorbit despre anul Centenar şi despre preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Majestatea Sa ne-a asigurat că vrea să facă parte din aceste două programe deosebit de importante pentru România”, a precizat Dăncilă, la plecarea de la Palatul Elisabeta.

Întrebată dacă, în acest fel, Guvernul va angaja Familia Regală în cele două proiecte, premierul a precizat: „Am cerut ca Familia Regală şi Majestatea Sa să aibă acţiuni care să ducă la promovarea României, atât în plan intern, cât şi în plan extern”. „Eu cred că orice om care simte româneşte trebuie să se implice şi cred că implicarea Majestăţii Sale aduce plusvaloare pentru anul Centenar, pentru că, să nu uităm, istoria este cea care stă la bazele identităţii unei naţiuni”, a punctat Viorica Dăncilă.

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”
Recomandări

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”

 

În mod normal, Familia Regală trebuia să părăsească Palatul Elisabeta pe data de 5 februarie, după ce negocierile purtate cu fostul premier Mihai Tudose au eșuat. Tudose a explicat că imobilul a fost oferit spre folosință Regelui Mihai, în calitate de fost șef de stat. După moartea Regelui Mihai, Casa Regală trebuie să elibereze Palatul Elisabeta.

Fostul premier Mihai Tudose a intrat în conflict cu conducerea coaliției PSD-ALDE, după ce a anunțat că nu este de acord cu proiectul de lege semnat de liderii Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, privind reglementarea statutului Casei Regale.

Premierul de la acea vreme a afirmat că România este republică, nu monarhie și anunța că nu este de acord ca membrii familiei regale să rămână în Palatul Elisabeta.

Citește și: Tudorel Toader, despre demiterea Laurei Codruța Kovesi. „ Tot ce am vorbit aseară e absolut valabil. Mai departe urmează procedura”

Close
Închide
  Close