MENIU CAUTĂ

Prințul Charles a aterizat la București. Va participa la funeraliile Regelui Mihai

Distribuie

Prințul Charles, fiul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, și moștenitorul Coroanei Britanie a aterizat, vineri seara în jurul orei 23.10 pe Aeroportul Băneasa din București.

Prințul de Wales a venit în România pentru a participa la funeraliile regelui Mihai, cel care este verișor de gradul al III-lea atât cu mama cât și cu tatăl său părințul consort Philip.

Moștenitorul Coroanei Britanice se va alătura, sâmbătă altor reprezentanți ai caselor regale din lumea întreagă pentru a participa la înmormântarea ultimului monarh al României.

Surse diplomatice declarat pentru Libertatea, că Prințul Charles va veni, vineri seara, în București, pentru a se reculege la catafalcul Regelui Mihai, depus la Palatul Regal.

În urmă cu câteva ore, mai mulți membrii ai caselor regale din Europa s-au adunat la Palatul Regal din București pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui Mihai.

Fetele regelui Mihai au sosit primele, iar apoi au venit pe rând alți membri ai caselor regale, inclusiv Henri, Marele Duce de Luxemburg, principesa Muna a Iordaniei și apoi regele Juan Carlos și regina Sofia a Spaniei.

După sosirea monarhilor spanioli, fiecare dintre cei prezenți au trecut prin fața sicriului și și-au luat rămas bun de la Mihai.

Familia Regală a României a anunțat că la funearaliile Regelui Mihai vor participa reprezentanți ai principalelor case regale din Europa și din lume, mulți dintre aceștia fiind legați prin diferite grade de rudenie cu Casa Regală a României.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Familiei Regale la înmormântarea Regelui Mihai, ultimul monarh al țării noastre, vor fi prezente familii regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franța, Prusia, Italia și Portugalia.


Citște și: VIDEO |Un român care cântă pe stradă în Londra și-a văzut visul cu ochii. Apare în cea mai urmărită emisiune matinală din Regat


 

Citește mai multe despre Prinţul Charles pe Libertatea.

Comentarii