MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 10:13

Probleme pentru Tibi Ușeriu la 6633 Arctic Ultra 2018. „M-am umflat foarte tare și îs deformat total”

Distribuie

Probleme pentru Tibi Ușeriu la 6633 Arctic Ultra 2018. Sportivul din Bistrița, singurul român rămas în cursa de la Cercul Polar, a mărturisit că s-a umflat tot din cauza viscolului, după ce, aseară, i-a degerat unul dintre degetele de la picioare. Pe zi ce trece, oboseala a pus stăpânire pe Tibi Ușeriu care vrea să termine cel mai dur ultramaraton din lume.

Doar 10 sportivi au mai rămas în cursa teribilă de la Cercul Polar, care testează limitele tuturor. În ultima discuție telefonică cu fratele său, Tibi Ușeriu a mărturisit că are probleme din cauza vremii extreme.

„Mă cam dezintegrez un pic, dar am un pic de energie ca să duc partea asta de Ice Road. Numai să văd cât pot să merg. Cred că nu mai e acum de locul I, II, cred că îi pentru cine o termină cursa asta. Că îi destul de dificilă. Nu-s obosit, îs praf. O nins toată noaptea. Avem un strat de zăpadă destul de mare. Tragem, vai de capul meu, nu știu dacă facem 2 km pe oră. Deci îi ceva…foarte greu. Și m-am trezit foarte nașpa, atât de umflat, dar mi-o făcut un check, n-am nici febră, n-am nicio infecție, oxigenarea mi-e ok, dar s-a întâmplat ceva și m-am umflat foarte tare și îs deformat total. Îs ok, doar nu mă pune nimeni. Până la împăduriri gat și eu. Am și eu emoții că îi groasă rău. O venit un vânt cu zăpadă acum, m-o flendurit tăt. Am ținut de sanie să nu mi se ducă pentru că avem ce-o căuta dacă o lăsăm. O nins foarte tare și merge greu sania prin zăpadă. Nu-i mai ușoară, e tot mai grea, cumva, nu știu. M-am tot uitat să nu-mi pună ăștia pietre prin ea, dar nu-i nimic, se cam îngreunează toată treaba. Mulțumesc pentru susținere și să nu ne dăm bătuți amu, la mal', este mesajul transmis de Tibi Ușeriu.

Până acum, Tibi Ușeriu a parcurs aproape 400 de kilometri, iar pentru moment ar staționa. Potrivit organizatorilor cursei 6633 Artric Ultra, sportivul din Bistrița și irlandezul Patrick OToole sunt singurii care au ajuns la punctul de control 5.

Tibi Ușeriu a parcurs mai mult de jumătate din traseu la 6633 Arctic Ultra.

Anul acesta, traseul este de 617 kilometri iar distanţa pe care concurenţii trebuie să o parcurgă pe Ice Road (un fluviu îngheţat) este de 280 kilometri, ceea ce face cursa şi mai brutală.

Anul acesta, România a fost reprezentată de patru sportivi la ultramaratonul de la Cercul Polar, considerat cea mai dură cursă din lume. Avram Iancu a fost nevoit să renunțe din cauza unei accidentări. Mai apoi, Levente Polgar şi Florentina Iofcea nu au mai putut continua cursa din cauza furtunii polare.

În 2016 și 2017, cel mai dur maraton din lume a fost câștigat de către bistrițeanul Tibi Ușeriu, care a reușit anul trecut să parcurgă cei peste 560 kilometri ai ultramaratonului în 152 ore, timpul său fiind cu aproximativ 15 ore mai bun decât cel obținut în 2016.


Citește și EXCLUSIV/ România a pierdut un credit de 465 milioane de euro pentru o magistrală de metrou dintr-un motiv absurd


 

Loading...
Comentarii