Mergi direct la conținut »
Procurorii DNA Constanța se alătură protestului magistraților de la Parchetul Judecătoriei Constanța
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Procurorii DNA Constanța se alătură protestului magistraților de la Parchetul Judecătoriei Constanța

Procurorii DNA Constanța se alătură protestului magistraților de la Parchetul Judecătoriei Constanța

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța vor protesta astăzi timp de jumătate de oră, de la 16:00 la 16:30, în fața sediului instituției. Ordonanța de Urgență adoptată în data de 19 februarie a declanșat un val de proteste în rândul procurorilor de la diverse parchete din țară.

Prim-procurorul Viorel Teliceanu a anunțat că au fost invitați la protest toți colegii procurori de la toate parchetele din Constanța, a anunțat info-sud-est.ro. 

La protestul organizat de PJ  vor participa și doi procurori DNA: Andrei Bodean (38 de ani), șeful interimar al DNA Constanța, și Sorin Constantinescu (43 de ani), fostul șef al ST Constanța în perioada 2012-2018.

Toți cei trei procurori au participat la toate protestele magistraților și au semnat petițiile și scrisorile prin care magistrații cereau respectarea statului de drept și a independenței Justiției. 

Proteste la Cluj, Oradea, Brașov

Această Ordonanță de Urgență a declanșat proteste ale procurorilor din toate colțurile țării, care spun că prevederile ordonanței vor transforma Secția de Investigare a magistraților într-o structură de anchetare neconstituțională.

Primii au protestat cei de la Brașov, pe 20 februarie. Protestul s-a mutat și la Oradea, pe 21 februarie, chiar în timp ce Lia Savonea, șefa CSM, participa la ședința despre bilanțul Curții de Apel.

Pe 21 februarie au protestat și magistrații covăsneni și, din nou, cei brașoveni. Astăzi, pe lângă protestul de la Cluj, care a avut deja loc, și cu excepția celui de la Constanța, se mai anunță o acțiune similară și la București.


Libertatea are corespondent special la Madrid, la Congresul socialiștilor europeni, unde Dragnea și Dăncilă vor fi prezenți. Azi și mâine, socialiştii europeni îşi prezintă viziunea pentru viitorul Europei

Close
Închide
  Close