Mergi direct la conținut »
Procurorul special Robert Mueller, despre Donald Trump: „Dacă am fi avut convingerea că președintele nu a comis o infracțiune, am fi spus-o”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Procurorul special Robert Mueller, despre Donald Trump: „Dacă am fi avut convingerea că președintele nu a comis o infracțiune, am fi spus-o”

Procurorul special Robert Mueller, despre Donald Trump: „Dacă am fi avut convingerea că președintele nu a comis o infracțiune, am fi spus-o”

Șeful comisiei de anchetă cu privire la presupusele legături ale staff-ului președintelui Donald Trump cu Rusia, în scandalul implicării în campania electorală din SUA, a făcut prima sa declarație publică de la întrunirea Comisiei Mueller.

De Mihai Niculescu,

Procurorul special Robert Mueller a declarat miercuri, într-un discurs televizat. „Dacă am fi avut convingerea că președintele nu a comis o infracțiune, am fi spus-o” a declarat acesta. „Totuși, nu am stabilit dacă președintele a comis o infracțiune” a adăugat Mueller, potrivit insider.com.

Acesta s-a referit la o parte a anchetei sale, al cărei raport s-a concentrat pe supoziția că Donald Trump ar fi obstrucționat justiția și administrarea probelor

În raportul lui Mueller s-au evidențiat 11 posibile situații în care președintele ar fi putut obstrucționa justiția, dar în document nu există o concluzie cu privire la faptul că Trump ar fi comis sau nu o infracțiune.

Dacă am fi avut convingerea după o investigație aprofundată a faptelor că președintele, cu siguranță nu a comis obstrucționarea justiției, am fi expus asta. Bazându-ne pe fapte și standardele legale, cu toate acestea, nu suntem capabili să ajungem la această concluzie”

Anchetatorul a mai spus că nu a avut din punct de vedere legal posibilitatea să-l acuze pe Trump de o infracțiune, spunând că acest lucru este explicat în raportul său.

„Potrivit uzanțelor Departamentului de Justiție, un președinte nu poate fi acuzat de o infracțiune fedeerală atât timp cât se află în funcție. Este neconstituțional. Chiar dacă acuzația este secretă și ținută departe de ochii publicului, și acest lucru este interzis” a mai spus Mueller.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Duminică, 24 martie, William Barr a publicat un rezumat al concluziilor raportului procurorul special Robert Mueller cu privire la eventuala implicare a Rusiei în campania electorală din 2016, din SUA. În acele concluzii se arată că nu există dovezi despre o conspirație Trump-Rusia în alegerile prezidențiale.

Totodată, raportul arată că nu există suficiente dovezi pentru a stabili că Donald Trump a obstrucționat justiția, dar a adăugat că echipa lui Mueller nu îl exonerează pe președintele SUA. Investigația lui Robert Mueller a durat 22 de luni.


Citește și: Raluca Turcan, propusă pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. PNL, PMP și USR au bătut palma


 

Close
Închide
  Close