Cristina Iurişniţi (foto), care este şi preşedinte al Comisiei pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că 45% dintre victimele violenţei domestice au raportat şi o formă de violenţă în mediul online.

„Avem 45% dintre victime, în ceea ce priveşte violenţa domestică, care au raportat existenţa unei forme de violenţă online. De asemenea, avem 75%, conform unui sondaj Women’s Aid din 2017, care mi-a fost fost pus la dispoziţie de Asociaţia Women’s Lobby, cu care am colaborat în repetate rânduri, (…) deci 75% dintre cei care au participat la acest sondaj au raportat îngrijorarea că poliţia nu a ştiut cum să gestioneze, cum să răspundă la aceste probleme în ceea ce priveşte abuzul online sau hărţuirea în spaţiul digital. Prin urmare, se impune o armonizare a cadrului legislativ la ceea ce înseamnă legislaţia europeană, pentru că Institutul European pentru Egalitatea de Şanse recunoaşte acest tip de violenţă, l-a definit, iar legislaţia din România este deficitară la acest capitol”, a afirmat deputatul USR.

Potrivit Cristinei Iurişniţi, proiectul său legislativ prevede pedepse sub formă de amenzi sau închisoare de la o lună la un an pentru cei care comit fapte de violenţă cibernetică.

Deputatul USR speră ca această propunere legislativă să fie votată anul viitor, camera decizională fiind Camera Deputaţilor.

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului
GSP.RO

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută