Puțini sunt cei care știu că Black Friday a fost initial un fenomen negativ și că denumirea provine de la reprezentanții Poliției din Philadelphia, SUA, de la mijlocul secolului al XX-lea. Pe atunci, cu ocazia Zilei Recunoștinței, oamenii ajungeau să creeze haos pe străzi, în mijloacele de transport în comun, dar și în magazine, din dorința de a reuși să facă toate cumpărăturile la timp pentru importanta sărbătoare. Treptat, comercianții au înțeles cât de important este să ofere publicului larg produsele necesare, la prețuri imbatabile, și astfel s-a născut ceea ce astăzi toată lumea cunoaște drept Black Friday.

Am întocmit o listă cu produsele spre care consumatorii merită să își îndrepte atenția în mod deosebit, astfel încât să prindă discount-urile imbatabile.

Aparate electrocasnice 

Mulți aleg să aștepte Black Friday ca să își shimbe aparatele electrocasnice din propriul cămin. Dacă în restul anului acestea sunt piperate la preț, toată lumea vrea să profite de această perioadă și să achiziționeze produse de calitate, la prețuri mici. Roboții de bucătărie, aspiratoarele, storcătoarele de fructe, espressoarele – sunt numai câteva dintre exemplele de produse pe care românii se grăbesc să le cumpere atunci când se dă startul Black Friday.

Gadget-uri, electronice și accesorii

O altă categorie de produse aflată la mare căutare în fiecare an, în luna noiembrie, este reprezentată de aparaturile electronice. Curioși și pasionați de tot ce înseamnă nou, românii caută să cumpere telefoane mobile, gadget-uri interesante și moderne, laptopuri, dar și calculatoare de ultimă generație, pe care să le folosească pe termen lung. Toate acestea ajung să aibă într-un timp record mesajul ,,Stoc epuizat” de câțiva ani încoace. Este vorba despre produsele care se vând cel mai repede și cel mai bine. 

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa
Recomandări

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa

 

Vacanțe 

Vacanțele sunt și ele la mare căutare de Black Friday. Pachetele promoționale se află în topul preferințelor românilor, care aleg să își planifice din timp concediile, bazându-se pe faptul că până în momentul plecării, vor avea suficient timp să economisească bani.

Piese vestimentare și încălțăminte 

Românii s-au arătat interesați în ultimii ani inclusiv de piese vestimentare și de încălțăminte. Pentru că pot achiziționa mai multe haine cu aceiași bani pe care i-ar cheltui în mod normal pentru mai puține piese vestimentare, consumatorii aleg să își completeze garderoba de Black Friday. Și încălțămintea este la căutare, indiferent dacă aceasta este pentru sezonul rece sau pentru următorul sezon cald.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Produse cosmetice 

Doamnele și domnișoarele aleg să își cumpere produse cosmetice la prețuri reduse. Creme de corp, parfumuri, truse de farduri și fonduri de ten, acestea sunt doar câteva dintre exemplele de produse pe care femeile se grăbesc să le adauge în coșul virtual, astfel încât reușesc să scoată din buzunar sume mult mai mici decât cele pe care le-ar cheltui în mod normal. 

Jucării 

Jucăriile au câștigat și ele teren în topul vânzărilor de Black Friday. Părinții găsesc în acest eveniment un moment propice în care să le cumpere celor mici jucării care să le dezvolte imaginația și creativitatea. 

Mr. Finance le recomandă tuturor consumatorilor să își analizeze nevoile cu atenție, să își facă o listă de priorități și abia apoi să pornească în căutarea celor mai bune discount-uri. Ideal este ca românii să nu se pripească atunci când vine vorba despre oferte, indiferent cât de grozave ar părea acestea, ci să rămână chibzuiți. Banii trebuie investiți cu grijă și numai în lucrurile care sunt cu adevărat necesare. Ca să nu facă un gol în portofel, clienții sunt sfătuiți să își pregătească din timp un buget special pentru Black Friday, pe care să îl gestioneze în mod inteligent. 

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută