Aceste probe vor fi executate, într-o primă etapă, doar pe timp de noapte şi corelat cu temperaturile exterioare. Ulterior, în funcţie de evoluţia buletinelor meteo, se va trece la furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent.
„Procedurile de încărcare la cald a instalaţiilor se vor desfăşura concomitent în toate sectoarele din Capitală, excepţie făcând zonele izolate (punctuale) în care acest lucru nu este posibil din motive obiective precum lucrări de modernizare aflate în desfăşurare, lucrări nefinalizate la nivel de imobile, avarii în instalaţiile interioare ale blocurilor sau dificultăţi tehnice neprevăzute specifice începutului de sezon de încălzire”, precizează RADET.
Regia roagă asociaţiile de proprietari să se asigure că vanele contoarelor de energie termică aflate în subsolul imobilelor sunt deschise.
„Acolo unde locatarii/proprietarii de apartamente nu doresc începerea furnizării de agent termic pentru încălzire, aceştia pot face reglajele necesare la nivel de apartament acţionând aparatele individuale de reglare şi de măsurare a consumului sau, prin hotărâre la nivel de asociaţie de proprietari, pot sista furnizarea căldurii din vana contorului de la baza scării/blocului. În cazul instituţiilor publice cu caracter social (creşe, grădiniţe, spitale) se poate trece la furnizarea de agent termic pentru încălzire în regim permanent, singura condiţie fiind înregistrarea unei solicitări din partea acestora”, se arată în comunicatul RADET.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro