Mergi direct la conținut »
Radu Mazăre a obținut statutul de "azilant" în Madagascar, pentru un an
Ştiri Libertatea > Ştiri

Radu Mazăre a obținut statutul de „azilant” în Madagascar, pentru un an

Radu Mazăre a obținut statutul de "azilant" pentru un an, în Madagascar, arată un document depus de avocatul său la ICCJ. Fostul edil al Constanței așteaptă definitivarea acțiunii sale privind acordarea statului de refugiat.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au luat în discuţie un nou termen în dosarul în care Radu Mazăre este judecat, alături de fratele său, Alexandru, ocazie cu care avocatul fostului edil a depus la instanţă un certificat de solicitare de azil, care ar atesta că acesta este azilant în Madagascar pe o perioadă de un an.

Tot la termenul de joi, instanţa a anunţat că a sosit răspunsul transmis de DNA privind implicarea SRI în dosar. În acest context, apărătorii au solicitat un nou termen pentru a studia răspunsul procurorilor anticorupţie. Magistraţii au admis solicitarea avocaţilor, stabilind un nou termen pentru 7 iunie.

În aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Pe 30 decembrie, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă. Fostul edil l-a informat atunci pe ofițerul de caz că se află pe teritoriul statului Magadascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.


Citește și: ANALIZĂ / Ce înseamnă cumpărarea UPC de către Vodafone pentru România


Close
Închide
  Close