De Simona David,

Depinde cum evoluăm – din cauza asta am insistam noi mult la respectarea regulilor. Am început cam cu același număr de cazuri ca al Spaniei și vedeți că România a evoluat mai bine, dar am luat niște măsuri mai rapide de distanțare socială.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șeful DSU, la Antena 3:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a mai spus:
“Mai avem un pic până trecem hopul” și de aceea ar trebui ca măsurile de distanţare socială să fie respectate în continuare.

Secretarul de stat Raed Arafat a mai precizat că se va face o evaluare a situaţiei după Paşte, pentru a vedea dacă măsurile de distanţare socială ar putea fi relaxate sau menținute.

Dacă respectăm măsurile care sunt în vigoare acum, fără să fie înăsprite, dar respectate și să trecem prin perioada Paștelui respectând aceste măsuri, e posibil ca după asta, în funcție de cum evoluează lucrurile – pentru că va necesită câteva zile după perioada Paștelui să vedem dacă este vreun impact – și dacă vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau începe să scadă, cu siguranță vor începe să fie luate măsuri treptate de relaxare, a explicat șeful DSU, luni seară, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Arafat a mai spus că, în comparație cu alte țări, în România, numărul deceselor este încă mic și depinde de noi evoluția viitoare.

Potrivit datelor oficiale, în România sunt peste 330 de decese provocate de COVID-19 și peste 6.600 de persoane infectate cu noul tip de coronavirus.

Comparativ cu săptămâna trecută, numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu aproape 19%, potrivit Radio Europa România Liberă.

Citeşte şi:

Al patrulea caz de COVID-19 la Ministerul Justiţiei. Instituţia intră în regim de telemuncă

Primarul Sectorului 1: La «Floreasca», testăm un robot ce poate dezinfecta spațiile fără intervenție umană

Ministrul finanțelor vrea prelungirea stării de urgență: „Cei care joacă poker pe sănătatea românilor sunt niște criminali”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor