Mergi direct la conținut »
RAPORT | Cum au soluționat polițiștii cazul de agresiune comis de Eugen Stan asupra unei femei de 32 de ani, în 2016
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

RAPORT | Cum au soluționat polițiștii cazul de agresiune comis de Eugen Stan asupra unei femei de 32 de ani, în 2016

Cum au soluționat polițiștii cazul de agresiune din 2016 al polițistului Eugen Stan, asupra unei femei de 32 de ani, potrivit raportului întocmit de șeful Poliției Române, Bogdan Despescu. 

 

Constituirea dosarului penal

  • Inregistrarea plangerii de catre Sectia 18 – Police – D.G.P.M.B.

 

La data de 10.12.2016, ora 00:57, un echipaj de politie din cadrul Sectiei 18 Politie – D.G.P.M.B. s-a deplasat la un imobil situat in sectorul 5, Bucuresti, in urma unui apel semnalat prin SNUAU 112, context in care au constatat ca doi barbati au imobilizat un alt barbat, sub pretextul ca acesta este presupusul autor al unei infractiuni de agresiune sexuala asupra unei femei, in varsta de 32 de ani.

La fata locului, persoana imobilizata a fost identificata ca fiind numitul Stan Eugen, iar in contextul conducerii la sediul subunitatii, acesta si-a declinat calitatea de politist in cadrul Brigazii Rutiere.

In cauza victima a depus o plangere penala impotriva agresorului si a fost intocmit un proces-verbal, ulterior in evidentele Sectiei 18 Politie fiind inregistrat dosarul penal nr. 2187431/12.12.2016 si inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, unde i s-a atribuit numarul unic 10826/P/2016, sub aspectul savarsirii infractiunii de “agresiune sexuala”, fapta prevazuta de art. 219 alin. 1 din C.p.

O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
Recomandări
O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
 

Cauza a fost repartizata spre instrumentare subcomisarului de politie Oprea Daniel, organ de cercetare penala din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Sectiei 18 Politie. Pe durata cercetarilor, acesta a cunoscut in permanent calitatea de politist in cadrul Brigazii Rutiere a numitului Stan Eugen.

La data de 28.03.2017, la finalizarea activitajilor de cercetare penala, subcomisarul de police Oprea Daniel a intocmit referatul cu propunerea de clasare a cauzei si a inaintat dosarul catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, prin adresa nr. 2187431/29.03.2017.

Totodata, ofiterul a relatat faptul ca, dupa ce a predat dosarul unitatii de parchet, in contextul primei vizite la procurorul de caz, dna Balanescu Corina, i s-a atras atentia ca intrucat faptuitorul Stan Eugen are calitatea de politist, nu poate fi cercetat de catre subcomisarul de politie Oprea Daniel si in consecinta acesta ar fi trebuit sa propuna trecerea dosarului la structura de control intern.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

Imediat, ofiterul a solicitat un raspuns oficial din partea D.G.P.M.B. – Serviciul Resurse Umane cu privire la calitatea numitului Stan Eugen si locul de munca al acestuia, corespondenta pe care a preluat-o de la secretariatul Sectiei 18 Police si a predat-o personal procurorului de caz, pentru a o depune la dosar.

 

  • inregistrarea dosarului penal la Brigada RutierdD.G.P.M.B.

 

La data de 03.08.2017, Parchetul Judecatoriei Sector 5 a trimis catre Brigada Rutiera , o lucrarea penala, care a fost inregistrata cu nr. 10826/P/2016, avand ca obiect plangerea formulata de victima de 32 de ani, impotriva agentului de politie Stan Eugen sub aspectul savarsirii infractiunii de „agresiune sexuala”, fapta prev. de art. 219 alin. (1) C.p., la data de 10.12.2016.

Dosarul a fost repartizat spre instrumentare inspectorului principal de politie Ghebaurd Elena Gabriela, din cadrul Biroului Control Intern, care a desfasurat activitati sub supravegherea procurorului Manea Stefan, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, pana in ianuarie 2018.

Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
Recomandări
Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
 

 

  • inregistrarea dosarului penal la Serviciul Omoruri-D.G.P.M.B

 

La data de 08.01.2018, din dispozitia procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cauza a fost preluata de Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B.

 

  • Masurile administrative adoptate

 

In data de 10.12.2016, ora 00:57, D.G.P.M.B. a introdus in sistemul de raportare a evenimentelor informatii privind cazul, acestea fiind furnizate automat, prin dispecerat, atat Inspectoratului General al Politiei Romane (I.G.P.R.) cat si Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.)., iar la data de 11.12.2016, inspectorul general al Politiei Romane a cerut D.G.P.M.B., in calitate de unitate cu competence de gestiune a resurselor umane, sa ia masuri.

La nivelul D.G.P.M.B., prin Nota-raport a Brigazii Rutiere nr. 3064053 din 20.12.2016, subcomisar de politie Crisu Iris Ileana, propune conducerii ierarhice declansarea cercetarii prealabile fata de agentul Stan Eugen, in vederea stabilirii existentei sau inexistentei abaterii disciplinare de comportare necorespunzatoare in serviciu, familie sau societate, care aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului sau prestigiului institutiei.

In cuprinsul notei sunt prezentate situatia de fapt (asa cum este descrisa in fisa de eveniment2) precum si explicatiile agentului de politie Stan Eugen referitoare la fapta comisa.

Conducerea ierarhica, reprezentata de comisar sef de police Vasile Daniel (imputemicit sef al Brigazii Rutiere – D.G.P.M.B.) si de chestor de politie Marius Mihai Voicu (director general al D.G.P.M.B.), aproba declansarea cercetarii prealabile fata de agentul Stan Eugen.

Prin dispozitia directorului general al D.G.P.M.B., a fost desemnat pentru efectuarea acestei activitati, comisarul sef de politie Calineata Aurelian, imputemicit adjunct al $efului Brigazii Rutiere – D.G.P.M.B. In prezent cercetarea prealabila este suspendata, intrucat dosaml penal este in curs de cercetare.

Raportul complet întocmit de Bogdan Despescu.

Close
Închide
  Close