UPDATE, ora 15:12. CNN a anunțat că reporterul Omar Jimenez și echipa lui, formată dintr-un cameraman și un fotograf, au fost eliberați din arestul poliției. Guvernatorul din Minnesota și-a cerut scuze pentru arestarea echipei CNN.

Președintele CNN, Jeff Zucker, a vorbit cu guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, care a calificat arestările drept ”inacceptabile”.


Filmarea a apărut rapid online și a devenit virală.

În imagini, reporterul CNN, care poartă o mască de protecție împotriva virusului, transmitea în direct din fața unui dispozitiv de polițiști.

Forțele de ordine i-a ordonat jurnalistului să părăsească zona, după care l-au înconjurat și încătușat.

Protestele au continuat joi seară în Minneapolis, SUA, pentru a treia zi, cu și mai multă violență, după moartea unui bărbat de culoare în custodia poliției.

Cum a început totul

Un video filmat luni de o trecătoare arată cum un agent îl ţine la sol pe Floyd timp de mai multe minute, cu un genunchi pe gâtul bărbatului, care îi spune în repetate rânduri că nu mai poate respira.

Agentul, un alb, îi răspunde să stea calm, iar un al doilea poliţist îi ţine la distanţă pe trecătorii care încep să se strângă, în timp ce bărbatul ţintuit la pământ încetează să se mai mişte şi pare inconştient.

Alte înregistrări noi apărute par să elimine ipoteza avansată de poliţie în sensul că victima, George Floyd, bănuit că încercase să plaseze o bancnotă de 20 de dolari falsă, s-ar fi opus arestării.

Citeşte şi:

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a sesizat CCR, pentru a-l apăra pe Tăriceanu de dosarul privind abuzul în serviciu

Laura Dincă și-a sărbătorit tatăl în casa iubitului Cristian Boureanu. Imagine rară cu întreaga familie

Pentru ca au petrecut sub ferestrele oamenilor în starea de urgență, șeful Poliției din Miercurea Ciuc și mai mulți subalterni sunt vizați de o anchetă internă

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI