Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, str. Av. Colfescu, nr. 75, bl. 354, ap. 20, sc. A, et. 4
Miel cu legume
Ingrediente pentru 4 portii: o pulpa miel (cam 1,200 kg), 3 linguri zeama de lamaie, sare, piper, 500 g cartofi, 250 ml vin alb sec, 250 g fasole verde, 200 g mazare proaspata, 2 morcovi, 5 felii costita afumata, 300 g ciuperci, o lamaie, 5 linguri smantana, doua linguri faina, o lingura ulei, maghiran, scobitori.
Mod de preparare: Se spala pulpa si se sterge. Se stropeste cu zeama de lamaie, se presara cu sare si piper. Se da la cuptor. Dupa o ora se toarna vinul alb si se pun cartofii taiati si apoi fasolea verde, morcovii, mazarea (care au fost fierte inainte 10 minute). Se scurg legumele, se formeaza buchetele si se infasoara intr-o felie de costita. Se fixeaza cu scobitori. Cu 15 minute inainte de a fi gata, se adauga ciupercile la friptura. Se presara coaja rasa de lamaie. Se aranjeaza friptura, inconjurata de cartofi, ciuperci, buchetele de legume si frunze de menta.
Pandispan cu fructe
Ingrediente: 400 g zahar, 300 g faina, 12 linguri apa, 6 oua, 3 plicuri vanilie, 1/2 kg fructe de sezon.
Preparare: Se separa galbenusurile, se adauga 6 linguri de apa, 200 g zahar, zaharul vanilat si se amesteca bine cu mixerul pana ce se obtine o pasta groasa. Albusurile se bat cu 200 g si 6 linguri de apa, apoi se amesteca bine cu spuma de galbenusuri, peste care se adauga faina in ploaie. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza. Se toarna toata compozitia in tava si se asaza fructele deasupra. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.