Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, sc. A, ap. 20
Ciuperci pané
Ingrediente: un kg ciuperci, 250 g miez paine uscata (pesmet), 3 oua, putina faina, sare, piper, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se spala ciupercile, se sterg cu un prosop, se trec prin faina, prin ou batut cu sare si piper, apoi prin pesmet. Pentru pané se aleg ciuperci mari si nu se prepara decat palariile. Ciupercile fripte se servesc cu piure de cartofi si salata.
Chec cu jambon
Ingrediente: 250 g faina, un plic praf copt, 4 oua, 100 ml ulei, 100 ml vin alb, 200 g masline verzi, 200 g jambon, 200 g cascaval, sare, piper.
Mod de preparare: se amesteca intr-un vas ouale, vinul, uleiul, maslinele fara samburi, jambonul taiat lamele, cubulete de cascaval, faina cernuta si praful de copt. Se coace in tava de chec unsa cu unt.
Marchize
Ingrediente: 300 g gem capsune, 500 g frisca, 300 g piscoturi, 4 linguri stafide, 100 g ciocolata menaj, 100 g nuci macinate.
Mod de preparare: Pe un platou dreptunghiular se aranjeaza piscoturile unul langa altul, iar peste ele se intinde un strat de gem. Peste gem se presara nuca macinata apoi stafide, bucatele de ciocolata si se acopera cu un strat de frisca. Repeta operatia. Ai grija ca deasupra sa fie frisca, in care infigi bucatele de ciocolata.