Mergi direct la conținut »
Robert Negoiţă, înainte de şedinţa PSD: "Niciodată, niciun guvern nu a tratat administraţia locală aşa. E profund ticălos"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Robert Negoiţă, înainte de şedinţa PSD: "Niciodată, niciun guvern nu a tratat administraţia locală aşa. E profund ticălos"

Robert Negoiţă, înainte de şedinţa PSD: „Niciodată, niciun guvern nu a tratat administraţia locală aşa. E profund ticălos”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a criticat dur, Guvernul, înainte de şedinţa conducerii PSD. El le-a recomandat parlamentarilor să nu voteze proiectul de buget pe 2019, despre care spune că este "profund ticălos".

„Aş sfătui toţi parlamentarii să stea de vorbă cu primarii în teritoriu, adică cu acei colegi în administraţie şi în politică, în general, cu care mergeau pe stradă şi i-au susţinut să ajungă în Parlament şi să îi întrebe dacă pot supravieţui cu această formă de buget”, a spus Negoiţă.

El a adăugat că îi ca sfătui pe parlamentarii PSD să nu voteze acest buget. „Pur şi simplu nu ne putem permite să ne batem joc de comunităţile locale”, a arătat el.

Potrivit lui Negoiţă, este „profund ticălos” ca primarii să stea pe la uşile miniştrilor să „cerşească sume de bani”.

„Am propria mea opinie referitor la faptul că… Una din ele, să zicem, că îşi doresc să îşi subordoneze administraţia locală şi să nu putem trăi decât dacă stăm pe la uşile miniştrilor să cerşim nişte sume pentru a nu închide primăriile. Ceea ce consider că este profund ticălos”, a arătat primarul.

Potrivit acestuia, situaţia în administraţia publică locală „este grea”.

„Niciodată, niciun guvern nu a tratat administraţia locală aşa. Anul trecut, administraţia publică locală a pierdut aproape 40% din impozitul pe venit, din sursa impozitul pe venit, cea mai importantă sursă de venit pentru toată administraţia publică locală. Anul acesta se dă o parte înapoi, doar o parte înapoi, dar am înţeles şi am văzut şi în proiectul de buget că vor să ne dea mare parte din cheltuielile pe care le-a suportat Guvernul anul trecut şi până anul trecut. Mai mult decât atât, lăsând la o parte faptul că cele mai multe primării, cred că 70-80% dintre primării, nu au cum să suporte această cheltuială, nu se respectă programul de guvernare, unde scrie foarte clar că aceste costuri sunt suportate în integralitatea lor de către Guvern. Cred că nu putem să ne permitem să nu respectăm programul de guvernare. Oricum, administraţia publică din România era sub cea mai subfinanţată din Europa, acum suntem fără precedent”, a mai spus Negoiţă.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Proiectul bugetului de stat pe 2019 a fost finalizat şi pus în dezbatere publică, joi seara.

Primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), au anunţat că resping categoric propunerile Ministerului Finanţelor privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate.

Primarii au solicitat şi asumarea de către Guvern a susţinerii integrale de la bugetul de stat a sistemului de protecţie a copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum s-a angajat în ”Programul de guvernare 2018-2020”.

FOTO: Vlad Chirea

Citeşte şi: Un cântăreț român este victima unui furt bizar! Hoții l-au lăsat fără plăcuțele de înmatriculare, dar ce au făcut după este de neînțeles pentru polițiști

Close
Închide
  Close