Pentru a rupe gura targului, constanteanul Siviu Miron, 41 de ani, de profesie maestru-cofetar, a lansat o linie vestimentara dulce, din ciocolata. Din pacate, el nu va putea intra in Cartea Recordurilor, caci ideea nu ii apartine, dar, cu siguranta, se poate lauda ca este primul roman care realizeaza haine comestibile.
Silviu Miron este mai mult decat incantat de faptul ca dulcea sa colectie vestimentara are succes la public. Dar numai el stie cate ore de munca si cata migala sunt adunate in fiecare articol, realizat pur si simplu din ciocolata. Referitor la preturi, momentan nici el nu stie care le este valoarea, fiindca initial s-a apucat de design in ciocolata doar de dragul artei. Acum ar fi cazul sa se gandeasca si la acest aspect, deoarece are deja comenzi pentru noaptea de Revelion.
„Ideea nu-mi apartine. In strainatate, in special in Franta, unde are loc anual „Targul de ciocolata”, e deja o obisnuinta sa vezi si haine realizate din dulciuri. Am fost incantat si, cum in Romania nu s-a incumetat nimeni pana in prezent sa preia aceasta idee cam trasnita, mi-am zis sa incerc”, spune el.
Probabil va intrebati cum poti purta o rochie din ciocolata fara sa se topeasca, avand in vedere ca temperatura corpului este in jur de 37 grade Celsius. Ei, iata, de aici incep micile secrete, pe care maestrul-cofetar le stie din propria experienta, ori din auzite, cunoscut fiind faptul ca meseria „se fura”: „Cumpar ciocolata in stare bruta, dupa care incep sa o modelez, respectand intocmai modelele pe care tot eu le schitez, la inceput, pe hartie. Evident ca ciocolata, in contact cu pielea se topeste imediat, asa ca o lipesc, dupa o reteta numai de mine stiuta, pe un suport de panza mai speciala. Pot realiza orice produs vestimentar, chiar si sutiene si chilotei, mai putin pantaloni, caci, in timpul mersului se rup”.
Si ca sa vedeti ca omul a luat treaba asta in serios, de curand, chiar in incinta cofetariei sale, „Silvian”, a avut loc prima prezentare de haine dulci, interzise din pacate diabeticilor, unde cele 20 de creatii au fost purtate de fotomodele. „Dupa prezentare, creatiile mele, sunt pastrate intr-o camera speciala, unde temperatura nu depaseste 7 grade Celsius. La unele produse, eu, croitoreasa si alte doua colege lucram cam cinci zile. Greutatea lor variaza intre 800 g (sutienele) si 3 kg (tinutele realizate din doua produse)”.
Aceasta colectie o veti putea urmari si in emisiunea „Bun de tipar” (Romania 1), editia din 23 decembrie, unde Silviu vrea sa-i invite in platou, pentru a le cere parerea, si pe cei mai buni designeri romani.