De Cristian Anton,

Iniţiativa a fost lansată în iulie și s-a dovedit atât de populară încât până acum au fost reciclate 350.000 de sticle de plastic. ATAC, compania de transport public a Romei, a anunțat că sistemul va fi extins în toată reţeaua de metrou şi va funcţiona până în iulie 2020.

Automatele procesează zilnic 20.000 de sticle şi în medie clienţii pot aduce între 15 şi 20 de sticle simultan

ATAC

Câteva persoane entuziaste au strâns 3.500 de sticle în mai puţin de 20 de zile, în valoare de circa 175 de bilete, a declarat o purtătoare de cuvânt a ATAC.

Iniţiativa a fost salutată de locuitorii acestui oraş confruntat cu o problemă cronică de colectare a gunoiului, unde reciclarea este ineficientă.

”Dacă foloseşti banii pentru a implica oameni (în reciclare), chiar şi cei care nu au simţ civic vor recicla”, a declarat Claudio Perelli, un locuitor din Roma.

Scheme similare, la Beijing și Istanbul

Călătorii trebuie să descarce o aplicaţie pe telefoanele mobile care înregistrează numărul de bilete pe care le-au primit pe baza numărului de sticle introduse în maşinile de reciclare.

Un bilet valabil pentru 100 de minute de călătorie este oferit în schimbul a 30 de sticle, care trebuie introduse în aparat cu eticheta codului de bare astfel încât maşinăria să le poată citi şi înregistra în aplicaţie.

Roma este prima capitală din Uniunea Europeană care a lansat această iniţiativă în staţiile de metrou. Scheme similare au fost deja introduse la Beijing şi Istanbul.

Citeşte şi:

Sorina Pintea, la Adriana Nedelea LA FIX, despre plata pe viață a tratamentului arșilor din Colectiv: ”Le suntem datori acestor tineri”

Pedofili străini în România. Elveţianul care a abuzat şase copii şi a primit 3 ani şi jumătate de închisoare. Își ducea victimele la mare și consumau împreună aurolac

Harry Potter s-a născut la Porto! Am fost în mica librărie portugheză care a inspirat-o pe J.K. Rowling să scrie poveștile fantastice ale micilor vrăjitori

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime
HOROSCOP
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime