Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Un român a murit în Malta, în timpul unei furtuni puternice. Precizările MAE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE/ Un român a murit în Malta, în timpul unei furtuni puternice. Precizările MAE

UPDATE/ Un român a murit în Malta, în timpul unei furtuni puternice. Precizările MAE

Român mort în Malta, după o furtună puternică. Un român a murit și o femeie, soția sa, a fost rănită grav atunci când un copac a căzut peste furgoneta care îi transporta în timpul unei furtuni puternice, în Malta.

UPDATE ora 18:45. Ministerul Afacerilor Externe confirmă, într-un comunicat, decesul românului în Malta și faptul că o a doua persoană se află internată în spital. Consulatul României la Catania este în legătură permanentă cu familia româncer internate, mai precizează MAE.

Comunicatul MAE

„Potrivit datelor obținute de către reprezentanții oficiului consular de la Catania, un cetățean român a decedat și altul a fost rănit.

Persoana rănită a fost transportată la o unitate medicală din zonă, starea de sănătate a acesteia fiind stabilă. Reprezentanții oficiului consular au luat legătura, în regim de urgență, cu cetățeanul român spitalizat. Acesta a precizat faptul că starea sa de sănătate este stabilă și că membrii de familie au fost informați cu privire la acest incident.

Consulatul României la Catania monitorizează cu prioritate situația, este în contact atât cu autoritățile locale, cât şi cu cetățeanul român și va oferi întreaga asistență consulară necesară, inclusiv pentru îndeplinirea formalităților legate de repatrierea trupului neînsuflețit al persoanei decedate.”

Potrivit Times of Malta, șoferul român a murit, iar pasagerul, o femeie, româncă și ea, se află în stare gravă.

Mașina a fost zdobită în totalitate de un copac

Martorii susțin că mașina a fost lovită, în timp ce mergea pe șosea, de copac.

Malta a fost devastată de o furtună torențială toată noaptea de vineri spre sâmbătă, câteva regiuni fiind iundate.

Bărbatul avea 38 de ani, iar femeia este cu 6 ani mai mică. Sursa citată precizează că ei trăiau în Mosta (o localitate Malteză).


EXCLUSIV/Ultimele vești despre Anca Pandrea, internată de urgență în spital. Abia mai respiră

FOTO: EPA și TIMES OF MALTA

Close
Închide
  Close