De Daniel Ionașcu,

Samsung nu mai deține decât 1% din piața chineză, consumatorii preferând să cumpere telefoane ieftine de la rivalii locali Oppo, Vivo, Xiaomi, în vreme ce segmentul dispozitivelor de top este ocupat de Apple și Huawei, potrivit PC Magazine.

Samsung își închide fabrica din Huizhou și își mută echipamentele de producție în alte locuri.

Sony și Google s-au mutat deja

Grupul japonez Sony a decis deja la rândul său închiderea fabricii din Beijing, în vreme ce Google și-a mutat producția în afara Chinei, în Vietnam.

În fapt, și Samsung are unul dintre cele mai mari hub-uri de producție tot în Vietnam.

De asemenea, grupul japonez Nintendo a mutat producția noilor modele Switch din China. Cea mai mare parte a consolelor este însă realizată tot în statul asiatic.

Problemă mare pentru Apple

În schimb, Apple continuă să aibă cea mai mare parte a producției sale în China, unde se află majoritatea uzinelor Foxconn, principalul său contractor.

Totuși, inclusiv Foxconn a început să ia în calcul alte variante. Apple va produce iPhone-uri și în India, în vreme ce Foxconn a anunțat că poate produce iPhone-urile destinate pieței din SUA în alte țări.

De partea cealaltă, SUA au impus sancțiuni contra grupului chinez Huawei, pe care îl acuză că spionează pentru guvernul chinez. Acesta a ajuns acum să lanseze telefoane care nu mai pot avea acces la serviciile Google.

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO
GSP.RO

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense
HOROSCOP

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense