MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Se lansează o nouă alianță politică: Blocul Identității Naționale în Europa (BINE); Gigi Becali, așteptat să se alăture proiectului

Distribuie

Se lansează o nouă alianță politică. Blocul Identității Naționale în Europa (BINE) va fi înregistrată săptămâna viitoare la Tribunal și este formată din Partidul România Unită (PRU), Partidul România Mare (PRM) și Partidul Noua Dreaptă (PND). Anunțul a fost făcut duminică, într-o conferință de presă.

Liderul PRU Bogdan Diaconu a prezentat alianța politică formată din cele trei partide și intitulată BINE.

„După 27 de ani de fărâmițare, de dezbinare pe partea naționalistă a eșicherului politic, iată că astăzi cele trei partide reprezentative pentru naționalismul din România și-au dat mâna și sunt hotărâte să facă bine României. Astăzi am semnat protocolul de constituire a alianței politice Blocul Identității Naționale în Europa, denumită prescurtat BINE (…). Protocolul va fi depus la Tribunal cel târziu marți sau miercuri”, a declarat Diaconu.

BINE va avea o structură de conducere formată din trei copreședinți — Bogdan Diaconu, Adrian Popescu și Tudor Ionescu — și un birou permanent format din cinci reprezentanți de la fiecare formațiune, a afirmat Diaconu, adăugând că alianța BINE are obiectivul de a participa la alegerile europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare.

Gigi Becali, așteptat să se alăture alianței ”BINE”

Preşedintele PRM, Adrian Popescu a declarat că ideea formării alinaţei a apărut după ce a văzut la televizor o româncă din Spania care era nemulţumită de compoziţia Parlamentului de la Bucureşti.

Liderul PRM aa anunţat şi prima personalitate care se va alătura alianţei: Gigi Becali.

”Am permisiunea domnului Gigi Becali, cu care am discutat acum două zile, să vă comunic că şi dânsul va accesa (sic!) la această alianţă pentru că este un bun român şi pentru că a înţeles că este momentul toţi care cred şi simt româneşte şi cred în viitorul României să ni se alăture”, a spus Adrian Popescu.

Întrebat dacă şi Victor Ponta se va alătura proiectului naţionalist, Bogdan Diaconu a spus că l-a asigurat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că nu va colabora nici cu fostul premier Victor Ponta și nici cu Daniel Constantin.

Europarlamentarul Laurențiu Rebega și polul naționalist din România

Recent, europarlamentarul Laurențiu Rebega anunța apariția unui pol naționalist în România, format din Partidul Forța Națională și Partidul România Unită. Cele două formațiuni urmau să stabilească în perioada următoare platforma politică și data Congresului, spunea  Laurențiu Rebega, pe 19 martie.

Acesta sublinia că se poartă discuții cu toate partidele care au reprezentat în ultimii 27 de ani ideea de naționalism și național în România, care au în doctrină susținerea independenței și suveranității, precum și ideea de ortodoxism, nominalizând Partidul România Mare, Uniunea Vatra Românească, PUNR, Alianța Noastră.

Citește mai multe despre bogdan diaconu și laurentiu rebega pe Libertatea.

Comentarii