De Simona David,

Şefa DSP Timiș spune că, indiferent câte scenarii vor exista şi indiferent câte şedinţe vor mai fi, ori câte comisii sau comitete se vor înfiinţa, ”suntem depăşiţi de situaţie”, potrivit G4media.ro.

Totodată, Mariana Rădulescu reclamă orgolii mărunte şi pasarea de responsabilităţi în astfel de momente de criză, care înrăuțesc și mai mult situația.

Şi NU suntem depăşiţi pentru că NU avem profesionişti în domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului că pasăm responsabilităţi de la unul la celălalt și că, incredibil, ne este teamă să ne asumăm decizii logice şi fireşti, care ar putea salva vieti omeneşti! Mai grav este faptul că ne este teamă să vorbim şi să spunem ce gândim, pentru că totul se desfăşoară într-o notă politică şi beneficiul capitalului electoral, un adevăr pe care unii ar trebui să şi-l asume şi să-l clameze cu voce tare. Cred cu tărie că binele comun şi sănătatea publica a comunităţii, pe care o reprezentăm şi din care facem parte, ar trebui să primeze, în fața oricărui calcul electoral mizerabil, cinic şi lipsit de sens, cu atât mai mult în aceste momente complicate.

Mariana Rădulescu, șefa DSP Timiș:

Rădulescu spune că nimeni nu poate spune când vom reveni la situaţia de dinainte de izbucnirea crizei cauzate de coronavirus şi că este nevoie de comunicare rapidă şi asumarea răspunderii.

Șefa DSP Timiș spune că această situație este unică, iar viața se schimbă de la o zi la alta.

Este vremea în care toleranța, solidaritatea, empatia, umanitatea şi responsabilitatea publică, cu atât mai mult cu cât in joc sunt vieţile cetăţenilor acestui judeţ, ar trebui să primeze şi să fie dezideratul nr 1 al tuturor instituţiilor publice, implicate in lupta împotriva Covid-19. Nu doar la nivel declarativ, ca să dăm bine la camera TV sau la poza de grup, ci şi faptic! Şi acest lucru se poate face doar prin comunicare rapida şi doar asumarea răspunderii, nu prin pasarea responsabilităţilor sau prin supraîncărcarea unor instituţii publice care, şi aşa, sunt in pragul colapsului din lipsa de personal, de pârghii legislative etc. Fiecare minut de întârziere, cu atât mai mult in plină pandemie, se numără in vieţi omeneşti, lucru absolut de neacceptat, atât pentru mine cât şi pentru colegii mei!


Mariana Rădulescu, şefa DSP Timiş:

Mariana Rădulescu își încheie scrisoarea mulțumind colegilor care depun eforturi supraomenești pentru a salva viețile pacienților.

Rădulescu a fost numită în funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş în data de 10 martie, după ce fosta şefă Cornelia Malac a fost demisă din cauza proastei gestionări a crizei provocată de coronavirus.

Citeşte şi:

Harta în timp real a cazurilor de coronavirus din România

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 2.245 cazuri de COVID-19 confirmate și 79 de decese

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres