Potrivit acestora, urmare sesizării unui judecător militar care atrăgea atenția că trebuie continuate cercetările pentru lămurirea tuturor aspectelor din cauză, s-a format un nou dosar în care se verifică dacă toți participanții identificați la acea partidă aveau documentația obligatorie la zi, precum permis de armă, de vânătoare, dacă sezonul permitea vânatul sau dacă participanții au consumat băuturi alcoolice.
Astfel, sursele citate, spun că este foarte posibil ca la audieri să fie chemat și Lucian Pahonțu, pentru a răspunde cu privire la aceste aspecte.
Șeful SPP Lucian Pahonțu, omis în cercetări
Magistratul militar care a judecat contestația unicului vinovat tras la răspundere și trimis în judecată în acest caz a atras atenția procurorului general, Augustin Lazăr, printr-o adresă oficială, că în dosar nu se regăsesc probele care să competeze întreg tabloul tragediei.
Potrivit judecătorului toți participanții la respectiva vânătoare trebuiau cel puțin verificați formal din punctul de vedere al documentației deținute în calitate de participanți la vânătoarea unde s-a produs evenimentul.
Astfel una dintre persoanele care a luat parte la acel eveniment, este șeful SPP Lucian Pahonțu.
„Activitatea de vânătoare s-a desfășurat în județul Prahova, pe fondul de vânătoare nr.9 Drăgăneşti, pe raza comunei cu același nume, în zona «Pădurea Turbatu», organizator şi conducător al vânătorii (pe numele căruia a fost emisă autorizația de vânătoare colectivă) fiind Stoica Georgel (martor); au participat în calitate de vânători Popa Ion (victima), Bercea Ștefan, Filip Ioan, Dumitru Daniel şi Pahonțu Lucian Silvian”, notează magistratul.
Acesta reia povestea tragediei și notează că după declanșarea cercetărilor, deși au fost dispuse măsuri autorizate de către judecători, probele rezultate cu privire la ceilalți participanți la vânătoare nu au fost depuse la dosar.
Magistratul arată că, potrivit susținerilor avocatului lui Soare, procurorul a depus parțial interceptări făcute în cauză dar nu și pe cele care surprind discuțiile lui Pahonțu.
„Mai mult, a subliniat faptul că apărarea inculpatului nu a avut cunoștință de acele procese verbale privind înregistrările convorbirilor telefonice din care rezultă fără echivoc că Stoica Georgel este în culpă, fiind acolo o frază că «împotriva lui se face ceva de natură penală», iar acestea au fost examinate doar cu ocazia acestei contestații și că nu a avut posibilitatea de a le studia și de a face apărare pe acestea, apreciind că nu au fost depuse la dosar toate procesele verbale deoarece la fila 62 din rechizitoriu rezultă că nu numai Stoica Georgel și Soare Petre au fost interceptați, ci și Bercea, Pahonțu și Dumitru”, se mai arată în motivare.
S-au consumat băuturi alcoolice la vânătoare
Avocatul lui Petre Soare a arătat pe parcursul dezbaterilor de la Curtea Militară de Apel că la acea partidă de vânătoare au fost numeroase nereguli care impuneau oprirea ei pe loc de către organizator, care de altfel nu a fost cercetat de către procurori.
„Deși a fost sesizată nelegalitatea cu privire la omisiunea din cadrul urmăririi penale de a fi introdus în cauză și organizatorul partidei de vânătoare – Stoica Georgel, angajat al Direcției Silvice Ploiești – pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și, totodată împrejurarea că nu îndeplineau condițiile de participare la vânătoare nici Dumitru Ion Daniel și Popa Ion (victima), încât vânătoarea nu trebuia demarată, iar “urmărirea penală a rămas nefinalizată. Alte împrejurări impuneau, de asemenea, anularea partidei de vânătoare, precum consumul de băuturi alcoolice între goane, părăsirea standurilor, premise de vânătoare neavizate…”, se arată în documentul citat care citează din susținerile apărătorului lui Soare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro