De aceea, in 2003 sume importante de bani au intrat in acest proiect, deoarece nu se poate ca senatorii sa nu beneficieze macar de acelasi lux care caracterizeaza interioarele Camerei Deputatilor.
De-a lungul vremii sume mari de bani de la buget au fost alocate obiectivului de investitii „amenajarea sediului Senatului in incinta Palatului Parlamentului”. Numai anul acesta s-au alocat, initial, 90 de miliarde, dupa care suma a fost suplimentata cu circa 300 miliarde, prin legea de rectificare a bugetului. Nu ca senatorii ar tine mortis sa se mute (din contra, lor nu le prea convine ideea), dar risca sa ramana fara sediu, cladirea fostului CC fiind revendicata de Ministerul de Interne. In plus, spun oficialii, tocmai de aceea Casei Poporului i s-a dat denumirea de „Palatul Parlamentului”, ca sa adaposteasca ambele Camere ale Legislativului. Chiar daca odata mutati vor stramba din nas din cauza ca nu mai sunt „in buricul targului”, dotarile care le vor fi puse la dispozitie ii vor imbuna cu siguranta pe senatori. In primul rand vor exista mai multe sali decat are acum Senatul, ceea ce inseamna mai multe birouri „personalizate”. De asemenea, spatiile sunt cu mult mari, fapt care-i ingrijoreaza cumva pe mai-marii Camerei, pe motiv ca senatorii – care urmeaza sa-si care mobilierul si covoarele – nu vor avea cu ce sa le umple. Stresul va fi insa atenuat de marmura – de la Ruschita si de la alte exploatari – sau de parchetul care vor pardosi respectivele birouri. Sala de sedinte a senatorilor va fi de departe mai moderna decat cea a deputatilor. In primul rand, va fi prevazuta cu sistem electronic de vot (care lipseste deputatilor) pentru ca senatorii, neobisnuiti sa ridice mana pentru a adopta legi, sa nu fie nevoiti sa faca acest efort. Pe motiv ca fiecare „are o pozitie specifica in care scrie”, scaunele pe care se vor aseza senatorii (din piele de cea mai buna calitate, intr-o linistitoare culoare verde inchis) vor fi rabatabile „fata-spate”. Alt motiv pentru care fotoliile au fost astfel proiectate este ca alesii cu o anatomie mai „generoasa” sa incapa fara sa se chinuie, asa cum patesc unii deputati. De altfel, senatorii vor sta mai confortabil si pentru ca bancutele vor fi individualizate (cu un spatiu de o palma intre doua banci), si nu lipite. Deocamdata nu s-a stabilit culoarea pupitrelor si nici a mochetei. „Va fi o decizie pe care o va lua conducerea Senatului alaturi de proiectant. Mocheta trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa reziste traficului si sa se incadreze din punct de vedere al tonalitatii”, spun oficiali din Parlament.
S-a decis insa ca pupitrele sa fie „dotate” cu microfon incorporat. Asta nu inseamna ca senatorul nu se va mai deplasa la tribuna cand va vrea sa ia cuvantul. Microfoanele „personale” vor fi puse in functiune doar cand sala va fi vizitata de delegatii straine.