MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

VIDEO/ Senatorul Daniel Zamfir vorbește despre creditele românilor și darea în plată pentru mașini

Distribuie

Președintele comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a venit la Interviurile Libertatea LIVE. Acesta a vorbit despre clauzele abuzive din contractele de credit ale românilor și darea în plată pentru mașini, un proiect aflat în dezbaterea Parlamentului.

Senatorul PNL a vorbit și despre discuțiile pe care comisia economică le-a avut cu reprezentanții Băncii Naționale a României, privind clauzele abuzive din contractele de credit. Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a amendat recent Raiffeisen Bank după ce a constatat o serie de nereguli la creditele acordate în franci elvețieni, iar banca austriacă va trebui să modifice contractele de credit.

Controalele ANPC din această vară vin în contextul unui scandal mai mare între stat și bănci. Premierul Mihai Tudose a acuzat că băncile sunt ”mai rele decât Terente”, iar Fiscul le-a controlat la rândul său și a dispus mai multe amenzi, pe motiv că nu au plătit corect impozit pe profit.

De altfel, Ministerul Finanțelor susține că 31 de bănci prezente în România nu au raportat profit în ultimii cinci ani.


EXCLUSIV/ Alexandru Arșinel o ”taxează” pe Silvia Dumitrescu. ”Mai are vreo trei ani până la pensie și a vrut un job stabil”

Citește mai multe despre daniel zamfir, darea in plata și Interviu pe Libertatea.

Comentarii