Mergi direct la conținut »
Băncile care nu au declarat profit în ultimii cinci ani. Nume sonore se regăsesc pe listă, dar și instituții falite încă din anii ‘90
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Băncile care nu au declarat profit în ultimii cinci ani. Nume sonore se regăsesc pe listă, dar și instituții falite încă din anii ‘90

Băncile care nu au declarat profit în ultimii cinci ani. Nume sonore se regăsesc pe listă, dar și instituții falite încă din anii ‘90

Banca Comercială Română, Bancpost, Piraeus Bank, Credite Europe, Garanti Bank, OTP Bank și Banca Românească sunt principalele bănci care activează în România și care nu au declarat profit în ultimii cinci ani. Lista băncilor care au declarat numai pierderi în ultimul cincinal a fost prezentată de către Hotnews, după ce Ionuț Mișa  - ministrul Finanțelor - a fost convocat la Parlament pe această temă.

De Daniel Ionașcu,

BCR, la cuțite cu Fiscul

Reamintim, BCR este deținută de către grupul austriac Erste Bank și este cea mai mare bancă din țara noastră. Aceasta este verificată de către Fisc în privința provizioanelor, autoritățile de la București considerând că acestea au fost folosite pentru a diminua baza de impozitare și optimizare fiscală, astfel încât să nu se plătească taxe în țara noastră, potrivit unor surse.

Anterior, atât premierul Mihai Tudose, cât și Ionuț Mișa au avut mai multe schimburi de replici cu reprezentanții băncilor pe tema impozitelor plătite de către acestea în România. De altfel, Tudose a afirmat recent că ”Terente era mic copil pe lângă bănci”.

Preluări și permutări

Bancpost este deținută de către grupul elec Eurobank și se află în negocieri pentru o vânzare către Banca Transilvania. Concomitent, maghiarii de la OTP Bank au preluat în această vară Banca Românească.

Pe lângă aceste bănci mai mari se regăsesc și unele mai mici, precum Intesa Sanpaolo, Idea Bank, Bank Leumi, ProCredit Bank sau Marfin Bank.

Concomitent, Credit Agricole Bank România este fosta Emporiki Bank, în vreme ce Patria Bank este fosta Banca Carpatica (prezentă și ea în listă).

Tot în listă apar și Bank of Cyprus, dar depozitele din România ale acesteia au fost preluate de către Marfin Bank în 2013 și Royal Bank of Scotland, preluată în 2014 de către Unicredit.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Răsunătoare falimente

În fine, pe listă apar și instituții financiare care nu mai există de mult, fiind falimentate încă din anii 1990-2000, precum Banca Columna, Banca Internațională a Religiilor, Credit Bank, Banca Turco-Română, Bankoop sau Banca Română de Scont. De asemenea, nici Nova Bank – fostă Banca Unirea – nu mai există din 2006.

Iată lista cu toate cele 31 de bănci

1. Banca Columna
2. Banca Comercială Carpatica
3. Banca Comercială Feroviara
4. Banca Comercială Intesa Sanpaolo România
5. Banca Comercială Română
6. Banca de Investiţii şi Dezvoltare
7. Banca Internaţională a Religiilor
8. Banca Renaşterea Creditului Românesc Credit Bank
9. Banca Română de Scont
10. Banca Românească SA Membră a Grupului Naţional Bank of Greece
11. Banca Română de Credite şi Investiţii
12. Banca Turco Română
13. Bancpost
14. Bank Leumi România
15. Bank of Cyprus Public Company Limited Nicosia Sucursala România
16. Bankoop – Banca Generală de Credit şi Promovare
17. BNP Paribas Fortis SA/NV Bruxelles Sucursala Bucureşti
18. Credit Agricole Bank România
19. Credit Europe Bank România
20. Garanti Bank
21. Idea Bank
22. Marfin Bank România
23. Naţional Bank of Greece Sucursala Bucureşti
24. Nova Bank
25. OTP Bank România
26. Patria Bank
27. Piraeus Bank România
28. Porsche Bank România
29. ProCredit Bank
30. The Royal Bank of Scotland PLC Edinburgh
31. Veneto Banca SPA Italia Montebelluna Sucursala Bucureşti

Close
Închide
  Close