De Adrian Ilie,

”Fără multă zarvă deja de 4 ani de zile România este principală țară de destinație a exporturilor din Stânga Nistrului. Rusia a deținut poziția de lider timp de 25 de ani, dar din 2015 a fost depășită de România”, scrie Veaceslav Ioniță pe blocul său.

El a exclus din calcule vânzările pe care separatiștii transnistreni le realizează în Republica Moldova, care reprezintă 40% din ”exporturi”. Pe locul 2 se află România, cu o pondere de 25,4% din cele 2,34 miliarde dolari obținute de republica separatistă din exporturile ultimilor patru ani, peste nivelul mărfurilor trimise în Rusia.

Sursă: veaceslavionita.wordpress.com

Astfel, în 2007 exporturile din Transnistria către Rusia reprezentau 45,9% din total, față de 10,1%, cât era cota României. În 2018, situația s-a schimbat considerabil: România reprezintă 22,6% (și nici măcar nu a fost anul de vârf ale importurilor din stânga Nistrului), iar cota Rusiei era de trei ori mai mică, anume 15%

”De fapt România a salvat exporturile din Stânga Nistrului de la prăbușire, după ce companiile din Stânga Nistrului au pierdut piața din Rusia”, a conchis Veaceslav Ioniță.

Foto: Parlamentul de la Tiraspol/ Wikipedia

Citeşte şi:

”Nu vedem o logică a politicii României în Republica Moldova”. Interviu cu jurnalistul Vitalie Călugăreanu

Igor Dodon anunță înghețarea rezolvării problemei Transnistriei pentru cel puțin un an

Igor Dodon vrea referendum cu privire la soarta Transnistriei. Ce spune preşedintele Republicii Moldova despre acest teritoriu

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”
GSP.RO

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi